Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

Υλικά για 16 μανιτάρια
16 μανιτάρια Portobello
400 γρ φέτα θρυμματισμένη
1/2 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια
150 γρ γραβιέρα, κομμένη σε λεπτές φέτες
4 κ σ φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1.    Αφαιρείτε προσεκτικά τα ποδαράκια των μανιταριών, τα ψιλοκόβετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σκουπίζετε καλά με βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και τα χωρίζετε σε 2 δόσεις.
2.    Βάζετε σε μεγάλη απλωτή κατσαρόλα, 40 ml από το λάδι, σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε την μια δόση από τα μανιτάρια για 2′-3′ περίπου, από κάθε πλευρά, με κλειστό το καπάκι,
για να μαλακώσουν.
3.    Παράλληλα, λαδώνετε ένα ταψάκι, που να τα χωράει στριμωχτά και όταν είναι έτοιμη η πρώτη δόση, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε επάνω στο ταψί. Επαναλαμβάνετε
με τα υπόλοιπα μανιτάρια.
4.    Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε σε 1 κ σ ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά τα ποδαράκια των μανιταριών, για 2′-3′. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρετε
για 3′-4′ ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
5.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 180ο. Όταν κρυώσουν ελαφρώς τα μανιτάρια, μοιράζετε επάνω τους την σάλτσα ντομάτας και την φέτα και ψήνετε για 20′ περίπου.
Όταν είναι έτοιμα, σβήνετε τον φούρνο, απλώνετε επάνω τους την γραβιέρα και τα ξαναβάζετε στον σβηστό φούρνο να λιώσει το τυρί και τα σερβίρετε με άσπρο ρύζι και πράσινη σαλάτα.

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

follow us on twitter