Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.
Υλικά
8 πατάτες, στο ίδιο περίπου μέγεθος
1/2 φλ τσ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ γλ αλάτι και πιπέρι
4-5 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
1 κ γλ θυμάρι
1 κ γλ ρίγανη
Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κατά μήκος, στην μέση. Χαράζετε στο κάθε κομμάτι, παράλληλες κάθετες τομές, χωρίς όμως να φτάσουν μέχρι κάτω.
2. Τις τοποθετείτε με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω, σε βουτυρωμένο ταψί. Αναμειγνύετε το βούτυρο ή την μαργαρίνη με το σκόρδο, το θυμάρι και την ρίγανη.
Περιχύνετε με το μείγμα τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνετε.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο με τις αντιστάσεις, στους 170ο και ψήνετε για 40′-45′ περίπου.
Ευχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες.
Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης, που περιλαμβάνει bungalows, ταβέρνα, εστιατόριο και bar δίπλα στην πισίνα.
Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.
Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:
follow us on twitter