Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

Υλικά για 6-8 άτομα

4 πράσα (το λευκό μέρος και το πολύ τρυφερό πράσινο) καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές ροδέλες
200 γρ φέτα θρυμματισμένη
αλάτι και πιπέρι
2 κ σ ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για την φόρμα

Για τον χυλό

1/2 φλ τσ αλεύρι γ ο χ
1κ γλ αλάτι
2 αυγά
3/4 φλ τσ γάλα
1 κ σ ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

1.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο C . Σε ένα τηγάνι με 2 κ σ λάδι σοτάρετε τα πράσα για 2′-3′ μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζετε το τηγάνι από την φωτιά.
2.    Σε μπολ, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
3.    Λαδώνετε μια φόρμα για τάρτα και απλώνετε τα πράσα, τα πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και από πάνω περιχύνετε τον χυλό. Ψήνετε στον φούρνο για 30′.
       Δοκιμάζετε με ένα μυτερό μαχαίρι και αν χρειάζεται, συνεχίζετε για 10′-15′ ακόμη το ψήσιμο.

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης, που περιλαμβάνει bungalows, ταβέρνα, εστιατόριο και bar δίπλα στην πισίνα.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

follow us on twitter