Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια (πλευρώτους, κανθαρέλες, σαμπινιόν)
150 γρ ψιλοκομμένο σίγκλινο
150 γρ τριμμένο κασέρι
3 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα πράσα, ψιλοκομμένο το άσπρο μέρος μόνο
2 φλ τσ κρέμα γάλακτος ή αδιάλυτο εβαπορέ γάλα
3-4 αυγά
2 κ σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κ σ βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι και πιπέρι
λίγο βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα

Τρόπος παρασκευής
1.    Αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο την ταρτιέρα και αλευρώσετε την ελαφρά. Ανοίξτε το φύλλο της σφολιάτας έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα και απλώστε το στην ταρτιέρα.
2.    Κόψτε τις άκρες της ζύμης που προεξέχουν και τρυπήστε την με πιρούνι, σε διάφορα μέρη. Ψήστε την σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170ο για 10′. Βγάλτε από το
φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει.
3.    Ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν. Κόβετε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα ρίχνετε στα σοταρισμένα
κρεμμυδάκια και πράσα. Ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σοταριστούν καλά και τα αδειάζετε σε μπολ.
4.    Προσθέτετε το σίγκλινο, το κασέρι, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά τη γέμιση και την αδειάζετε στη
μισοψημένη βάση της τάρτας.
5.    Προθερμαίνετε το φούρνο με αντιστάσεις στους 180ο και ψήνετε την τάρτα για 40′-45′. Όταν ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει και την κόβετε σε κομμάτια.

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

follow us on twitter