Στα δικαστήρια Πειραιά μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις 9 το πρωί οι επτά κατηγορούμενοι αστυνομικοί για την ανθρωποκτονία του 18χρονου Ρομά, κατά την αιματηρή ένοπλη καταδίωξη στο Πέραμα.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας. Tο αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών έχει ασκηθεί για τον ένα τραυματία επιβαίνοντα του λευκού οχήματος που νοσηλεύεται φρουρούμενος και για τον τρίτο επιβάτη που οχήματος που διαφεύγει της σύλληψης.

Έξω από το δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί κόσμος και όπως ακούγεται στο παρακάτω βίντεο του CNN Greece φώναζαν «είστε ήρωες».

Με βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι βρίσκονταν σε «άμυνα» και ότι ενήργησαν με τον τρόπο αυτό εξαιτίας του «βαθμού επικινδυνότητάς του επιτιθέμενου» απολογούνται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Υπενθυμίζεται ότι, η καταδίωξη του κλεμμένου ΙΧ ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Παράλληλα, τραυματίστηκε ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα, ενώ ο τρίτος συνεπιβάτης του κλεμμένου οχήματος διέφυγε τη σύλληψη.

Τι υποστηρίζει η οικογένεια του 18χρονου

Ωστόσο η πλευρά του 18χρονου υποστηρίζει ότι οι επτά αστυνομικοί τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο.

see more: cnn.gr