Περισκόπιο στη Γλυφάδα, στην Ελλάδα, στον Κόσμο!

Μάς ενημερώνει, ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης

 

 

 

 

Κάθε μέρα θα παλεύουμε για δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοπρέπεια.

Το μήνυμα πως «σήμερα και κάθε μέρα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοπρέπεια και ανθρώπινα δικαιώματα για όλους» απευθύνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με αφορμή την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Ο κόσμος μας βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Η επιδημία του Covid-19, η κλιματική κρίση και η επέκταση της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της ζωής μας έχουν δημιουργήσει νέες απειλές για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο αποκλεισμός και οι διακρίσεις είναι ανεξέλεγκτοι, ενώ ο δημόσιος χώρος συρρικνώνεται. Η φτώχεια και η πείνα αυξάνονται για πρώτη φορά μέσα σε δεκαετίες και εκατομμύρια παιδιά χάνουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Η ανισότητα βαθαίνει» επισημαίνει ο Αντόνιο Γκουτέρες. (Πηγή: Εφ. Συν.)

 

Μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τον Πάπα

Ο ποντίφικας έδωσε στην Ελλάδα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, εκθέτοντας τις ξενοφοβικές και μικρόψυχες φωνές σε όλη την Ευρώπη. Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα επιβεβαίωσε τις προβλέψεις όλων των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Ο ποντίφικας κατέκτησε για ακόμα μια φορά τις καρδιές των Ελλήνων και έθεσε στην κορυφή της «ατζέντας» του το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Δεν ήταν τυχαίο, άλλωστε, πως ήδη πριν από μήνες, στις πρώτες επαφές του για την οργάνωση της επίσκεψης, είχε ζητήσει να μπορέσει να μεταβεί στη Λέσβο, στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ ή Μαυροβούνιου. Στη Μυτιλήνη, τελικά, παρέμεινε περισσότερο από τη μιάμιση ώρα που προέβλεπε το επίσημο πρόγραμμα. Έσφιξε τα χέρια αμέτρητων προσφύγων πριν και μετά την επίσημη ομιλία του. Και έστειλε, για ακόμα μία φορά, το μήνυμά του, ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν πρέπει ποτέ να καταπατάται και ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν, αλλά χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά. Αλλά και ότι η Ευρώπη, φυσικά, επιβάλλεται να δείξει, στο σύνολό της, μεγαλύτερη αλληλεγγύη και διάθεση ειλικρινούς φιλοξενίας. (Πηγή: Εφ. Συν Θεόδωρος Ανδρεάδης -Συγγελλάκης)

 

Μετάλλαξη Όμικρον: Το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

« Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές μια μετά την άλλη οι χώρες της ΕΕ κλείνουν τα αεροδρόμιά τους για πτήσεις από και προς χώρες της νότιας Αφρικής. Ταυτόχρονα, λοιμωξιολόγοι και κυβερνητικά στελέχη πραγματοποιούν μαραθώνιες συνεδριάσεις για να εκπονήσουν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση μιας ακόμη μετάλλαξης του κορονοϊού (της Μποτσουάνας ή «Όμικρον». Αν και είναι πολύ νωρίς για τους επιστήμονες να γνωρίζουν την επικινδυνότητα της μετάλλαξης και την αντίδρασή της στα υπάρχοντα εμβόλια αρκετοί συμφωνούν ότι η δημιουργία της θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιούσε εδώ και μήνες ότι αν δεν δράσουμε για τον άμεσο εμβολιασμό των φτωχότερων περιοχών του πλανήτη θα τις μετατρέψουμε σε εκκολαπτήρια μεταλλάξεων του ιού. Συγκεκριμένα ο εμβολιασμός στην Μποτσουάνα έφθασε μόλις στο 20%, ενώ στη Νότια Αφρική έφθασε το 23%. Και αυτές οι δυο χώρες συγκαταλέγονται στις αναπτυγμένες περιοχές της αφρικανικής ηπείρου. Όπως έγραφε αυτές τις μέρες ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, στις φτωχές χώρες έχουν εμβολιαστεί μόνο τρείς στους 100 κατοίκους, ενώ στις αναπτυγμένες χώρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 60%. (Πηγή: Sputnik news,  Άρης Χατζηστεφάνου)

 

Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα

Η Γλυφάδα απέκτησε ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο, το οποίο ανοίγει τις πύλες του την προσεχή Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, στο Διασχολικό Κέντρο, έναν άνετο χώρο που διαθέτει τριγύρω θέσεις πάρκινγκ και είναι εύκολα προσβάσιμος. Είναι άλλη μία κατάκτηση στον τομέα της Υγείας, μετά την εγκατάσταση μονάδας του ΕΟΔΥ που διενεργεί δωρεάν rapid test στους πολίτες σε καθημερινή βάση, καθώς και σταθερού κλιμακίου δυνάμεων του ΕΚΑΒ στην πόλη. «Στη Γλυφάδα  ξεκινάει τη λειτουργία του νέο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, για να εξυπηρετούνται άμεσα και εύκολα οι κάτοικοι της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, με τα ραντεβού να ξεκινάνε από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Ο Δήμος μας παραχώρησε για το σκοπό αυτό έναν χώρο σύγχρονο με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, μέσα στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα και Αρχιμήδους). Κάναμε μαζί με τις αρμόδιες αρχές όλες τις προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα και να λειτουργούν καθημερινά 16 γραμμές εμβολιασμού, που θα μπορούν να εμβολιάζουν έως και 1.800 πολίτες την ημέρα. Η πλατφόρμα άνοιξε  και ήδη τα ραντεβού κλείνονται κατά εκατοντάδες και η πρώτη μέρα έχει σχεδόν γεμίσει…..» (Πηγή: Γλυφάδα Metropolitans)

 

Ευχαριστούμε τον κ. Σκαμπαρδώνη για τις πληροφορίες.

για περισσότερο …»Περισκόπιο»

follow Γλυφάδα metropolitans on twitter