Η ομάδα ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «Ποδηλασία στους δρόμους της λιλιπούπολης».

Μια «ενεργειακά αυτόνομη» παράσταση φωτισμένη από μία ποδήλατο-γεννήτρια που την κινεί o ποδηλάτης μας και παράγει το φως. Απευθύνεται σε παιδιά από τριών έως έντεκα χρονών, αλλά και σε μεγάλους που νοιώθουν παιδιά. Η παράσταση κινείται στα πλαίσια της περιβαλλοντικής αφύπνισης κι ευαισθητοποίησης. Μέσα από γέλιο, τραγούδι και χορό, οι ήρωες μας παρουσιάζουν την αρμονική σχέση τη φύσης με τον άνθρωπο, τη σημασία της αυτοδιαχείρισης της υγείας και διατροφής, αλλά και την αξία της υλικής και ψυχικής αυτάρκειας επαναπροσδιορίζοντας τις πραγματικές ανάγκες μας, με σεβασμό στον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Το NVC (Νon Violent Communication-Μη Βίαιη Επικοινωνία) κατέχει κεντρικό ρόλο στη παράσταση, ως μια διαδικασία επίλυσης συγκρούσεων, με μια διαφορετική λογική από αυτή που έχουμε συνηθίσει να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας.

Κατά την διάρκεια της παράστασης ερμηνεύονται έντεκα τραγούδια από την αγαπημένη μας λιλιπούπολη από την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη, με συνοδεία ζωντανής μουσικής και προτείνεται στα παιδιά κινητική –χορευτική διάδραση. Στο τέλος της παράστασης παρουσιάζουμε την ποδήλατο-γεννήτρια και μιλάμε με απλότητα για την ενέργεια στα παιδιά.

_._._

Η Ποδηλασία στους δρόμους της Λιλιπούπολης θα παρουσιαστεί στο νέο πολυχώρο Guest hall στη Γλυφάδα, οδό Κύπρου 64 (πρώτος όροφος) το Σάββατο στις 28 Φεβρουαρίου στις 17:00 και την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 12:00 . Η τιμή εισιτηρίου είναι 7 ευρώ.

 

GLYFADA METROPOLITANS