Πώς θα συγκεντρωθούν και θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου (εγκύκλιος)

Εγκύκλιο για συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα αποτελέσματα των εκλογών θα συγκεντρωθούν σε κάθε νομό από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του,
θα μεταδοθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και μετά το υπουργείο, αφού τα συγκεντρώσει, θα τα διοχετεύει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων.

Πιο συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα σε κάθε εκλογικό τμήμα συμπληρώνεται από το δικαστικό αντιπρόσωπο στο ειδικό προτυπωμένο έντυπο, με όμοια αντίτυπα του οποίου εφοδιάζονται οι εφορευτικές επιτροπές, τα αρμόδια γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της έδρας του νομού και όλοι οι δήμοι της οικείας εκλογικής περιφέρειας (νομού).

Το βράδυ των εκλογών κατά εκλογικό τμήμα, θα μεταδοθούν πρώτα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασμών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων ή μεμονωμένων υποψηφίων από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας κάθε νομού τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ακολούθως θα γίνει η μετάδοση του αποτελέσματος υπέρ υποψηφίων (σταυροί).

Σύμφωνα με την Singular Logic, στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, σε κάποιες περιπτώσεις που οι προβλέψεις θα είναι οριακές, όπως για παράδειγμα στο θέμα της εισόδου κομμάτων στη Βουλή με 3%, αυτό μπορεί να γίνει αρκετά αργότερα.

Διαβάστε αναλυτικά τη διαδικασία συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων εδώ.

source