Πότε πρέπει να σταματήσεις να πίνεις (πριν ξεκινήσει το “βαδίζω και παραμιλώ”…)

Παρόλο που πιστεύαμε ότι όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε και πιο ανεκτικοί στο αλκοόλ – ή τουλάχιστον έχουμε καλύτερο έλεγχο – αυτό δεν ισχύσει πάντα. Μερικές φορές μπορεί να νιώθουμε τελείως καλά με δύο ποτήρια κρασί ενώ άλλες να μην είμαστε και τόσο …ο εαυτός μας.

Μπορεί να έχουμε τελειοποιήσει την τεχνική του να δείχνουμε νηφάλιοι ενώ δεν είμαστε (αρκεί να βρεθείς σε εταιρικά πάρτυ ή τον γάμο της τρίτης σου ξαδέλφης) αλλά η αλήθεια είναι ότι σε κανέναν δεν αρέσει να φαίνεται μεθυσμένος (και να είναι). Γι’ αυτό πρέπει να ξέρεις να αναγνωρίζεις τα σημάδια που σου υποδεικνύουν πότε πρέπει να σταματήσεις να πίνεις.

Όταν νιώθεις την ευφορία του αλκοόλ να υπερβαίνει την κρίση σου

Τις περισσότερες φορές αναλαμβάνει να μας βοηθήσει η φίλη μας , αλλά καλό είναι να αναγνωρίζεις πότε η επήρεια του αλκοόλ πρόκειται να σε οδηγήσει σε λάθη. Αν ξαφνικά βρίσκεις γοητευτικό κάποιον που πριν μία ώρα δεν σου άρεσε, θα πρέπει να αντικαταστήσεις το κρασί με νερό. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δράσε άμεσα, πριν ξεφύγει η κατάσταση και κάνεις πράγματα που θα μετανιώσεις.

Όταν σου πέφτει το ποτό

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι συνέχεια αδέξιοι, αλλά αν δεν είσαι ένας από αυτούς και ξαφνικά σου πέφτει το ποτήρι από τα χέρια, τότε μάλλον είναι ένα σημάδια για να σταματήσεις να πίνεις ή τουλάχιστον να κάνεις ένα διάλειμμα. Ο κακός συντονισμός χεριού – ματιών είναι ένα σημάδι ότι είσαι μεθυσμένη.

Όταν ανάβουν τα φώτα

Τα φώτα που ανάβουν αποτελούν ξεκάθαρο σημάδι ότι ήρθε η ώρα να πας σπίτι σου – είτε βρίσκεσαι σε μπαρ είτε σε πάρτυ. Ξαφνικά προσπαθούμε να βρούμε το επόμενο βήμα (παραπατώντας) που θα έχει σίγουρα να κάνει με περισσότερο αλκοόλ. Να είσαι σίγουρη ότι αν εκείνη τη στιγμή αποφασίσεις να πας σπίτι (ή να φας κάτι και μετά να πας σπίτι) θα ξυπνήσεις σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που θα είσαι αν συνεχίσεις να ξεφαντώνεις.

Μάρω Παρασκευούδη

source: MadameFigaro.gr