Ούτε μία ούτε δύο αλλά τουλάχιστον δεκατρείς σφαίρες έριξαν οι δύο άγνωστοι πιστολέρο σε βάρος του 50χρονου χθες λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ στην περιοχή της Βούλας.

Ο τραυματίας όμως φαίνεται ότι αντέδρασε, καθώς έτρεξε να κρυφτεί πίσω από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του φούρνου στη λεωφόρο Βάρης όπου τον εντόπισαν οι εκτελεστές του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί έψαχναν για ώρες κάτω από τα αυτοκίνητα να εντοπίσουν τους κάλυκες για να τους μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα δεν είχε πάνω του όπλο, ενώ μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύεται με την κατάσταση της υγείας του να είναι σοβαρή, αλλά χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. 

Ο 50χρονος δεν ήταν άγνωστος στις διωκτικές αρχές και ειδικότερα στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Το 2015 το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε μια ογκωδέστατη δικογραφία για τρεις σπείρες που κατηγορήθηκαν ότι πουλούσαν «προστασία» σε 150 καταστήματα της Αττικής.

Τα παρατσούκλια του ήταν «Μεγάλος» και «Τρελός» και, σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, ήταν ο επικεφαλής μιας από τις τρεις συμμορίες. Το 2013 κατηγορήθηκε ότι μαζί με ένα ακόμα άτομο, κατόπιν εντολής τρίτου, είχε στήσει καρτέρι σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της λεωφόρου Συγγρού.

Όταν εκείνος επέστρεψε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, τον χτύπησαν με τα χέρια και στη συνέχεια με το κοντάκι του όπλου στο κεφάλι. Ο επιχειρηματίας προσπάθησε να γλιτώσει και άρχισε να τρέχει. Τον πυροβόλησαν περισσότερες από δέκα φορές και, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, πήδηξε πάνω από έναν τοίχο και «προσγειώθηκε» στην οροφή ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου.

 

see more