5th PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL

Μία συναρπαστική αρχή για ένα νέο όμορφο γαστρονομικό «ταξίδι»

 

Με μεγάλη χαρά και περίσσιο ενθουσιασμό, σας ανακοινώνουμε το επερχόμενο 5ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο Μπάνσκο. Φιλοξενούμενο για ακόμα μια φορά από το Premier Luxury Mountain Resort Hotel, από 4-20 Νοεμβρίου 2016, το φετινό φεστιβάλ σίγουρα θα τα έχει όλα!

Σεφ από την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή θα γαρνίρουν το φετινό φεστιβάλ με την παρουσία τους, τις ξεχωριστές δεξιότητές τους και με τα μοναδικά πιάτα τους, προσφέροντας παράλληλα πολύτιμες συμβουλές είτε στους σεφ είτε στους απλούς λάτρεις της μαγειρικής τέχνης.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα πλήθος από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, εμπνευσμένες από τον δελεαστικό κόσμο της γαστρονομίας.  Με την υποστήριξη της βραβευμένης και κορυφαίας παγκοσμίως γαστρονομικής σχολής «Le Cordon Blue Paris», το φετινό φεστιβάλ πρόκειται να πάει ένα βήμα παραπέρα με προς την εκπαιδευτική πλευρά της μαγειρικής τέχνης, με ειδικά προγράμματα κατάρτισης.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 9-11 Νοεμβρίου 2016, η «Le Cordon Blue Paris», θα παρουσιάσει το 3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Fine Dining Techniques», για όλους τους επαγγελματίες που θέλουν να ανακαλύψουν περισσότερες τεχνικές μαγειρικής σε επίπεδο ‘Fine dining’.

Έχει αποδειχθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες, ξεκινώντας από τους σεφ και τους σερβιτόρους, μέχρι και το προσωπικό ενός ξενοδοχείου και κυρίως οι λάτρεις του καλού φαγητού και του κρασιού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους και ικανοί να μετατρέψουν το φετινό φεστιβάλ σε μια πραγματικά αληθινή γιορτή.  Οπότε, μη χάνετε χρόνο κι ελάτε μαζί μας σε αυτό το μαγευτικό γαστρονομικό ταξίδι που θα μας προσφέρει τις γνώσεις της μαγειρικής τέχνης που εξυψώνει τις αισθήσεις!

Σας υποσχόμαστε ότι θα σας προσφέρουμε νέες γαστρονομικές εμπειρίες οι οποίες θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας.

Το Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί τις δύο μεσαίες εβδομάδες του Νοεμβρίου, θα περιλαμβάνει τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:

 

LE CORDON BLUE PARIS

“FINE DINING TECHNIQUES”

9 – 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

 

3ήμερη εκπαίδευση από τη Le Cordon Blue Paris, με τον Chef Mark Vaca.

Το Πρόγραμμα θα εστιάσει πάνω σε τεχνικές μαγειρικής ‘Fine Dining’.

Οι Γαλλικές τεχνικές μαγειρικής είναι εκείνες που ξεχωρίζουν σε ένα ‘fine dining’ γεύμα.

Σπουδάζοντας κάποιος στην Le Cordon Bleu, αυτό που πάει να μάθει ουσιαστικά είναι οι ‘Γαλλικές Τεχνικές’.

Ο Chef Marc Vaca θα παρουσιάσει ένα 3ήμερο πρόγραμμα, επάνω στις Γαλλικές Τεχνικές όπου χρησιμοποιούνται από τα κορυφαία εστιατόρια σήμερα, σε ‘υψηλό επίπεδο’ μαγειρικής.

Σύντομα το ‘Αναλυτικό πρόγραμμα’ του 3ημέρου, θα είναι διαθέσιμο. 

 

Λίγα λόγια για τον Chef

Ο Chef Marc Vaca ολοκλήρωσε  την επαγγελματική του εκπαίδευση στη μαγειρική στο Παρίσι, όπου και απέκτησε το «Certificat d’Aptitude Professionelle (CAP)» και το «Brevet d’Études Professionnelles (BEP)» για την κουζίνα.  Η εκπαίδευσή του συμπεριέλαβε μαθητεία στο εστιατόριο του Hotel George V και στο Grande Cascade στο Παρίσι όπως και στο Hyde Park Hotel στο Λονδίνο.  Στη συνέχεια, αποφάσισε να επεκτείνει τους μαγειρικούς του ορίζοντες με το να δουλέψει σε διάσημα εστιατόρια, κερδίζοντας έτσι αρκετά χρόνια εμπειρίας.  Έχοντας δουλέψει ως ‘Saucier’ και Sous chef στο Royal Mansour Hotel στο Μαρόκο, ο Chef Vaca μετακομίζει στην Αυστραλία, όπου και δουλεύει στο Chloe’s Restaurant.  Στη διάρκεια της παραμονής του εκεί, γίνεται Head Chef και κερδίζει τον τίτλο του «Σεφ της Χρονιάς», καθώς και πολλά βραβεία για το εστιατόριο. To 2000, o chef αποφασίζει να μοιραστεί το πάθος του για τη μαγειρική με το να γίνει καθηγητής στο TAFE Institute στην Αδελαΐδα, όπου και δίδαξε για 2 χρόνια προτού αποφασίσει να γυρίσει στην κουζίνα.  Μεταξύ άλλων, ο Chef Vaca δούλεψε ως executive chef στη Νέα Ζηλανδία και άνοιξε το δικό του εστιατόριο στο Pontarlier, στη Γαλλία. 

Ο Chef Vaca έγινε μέλος της ομάδας των καθηγητών chef της Le Cordon Blue, το Φεβρουάριο του 2012.

 

Χαρακτηριστικά Προγράμματος

Διάρκεια Προγράμματος: 3 ημέρες – 18 ώρες εκπαίδευσης

Ώρες Προγράμματος: 10.00 π.μ – 16.00 μ.μ

Τύπος Προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή

Γλώσσα Προγράμματος: Αγγλικά

Κόστος Προγράμματος: 515€ (μόνο συμμετοχή)

 

20% έκπτωση για όλες τις συμμετοχές μέχρι 20 Οκτωβρίου 2016!!!

 

GEORGE STYLIANOUDAKIS

SOUS VIDE TECHNIQUES

“HOW TO DECREASE FΟΟD COST IN AN A

LA CARTE RESTAURANT”

14 – 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 

 

3ήμερη εκπαίδευση με τον Chef Γιώργο Στυλιανουδάκη

Το 3ήμερο πρόγραμμα, θα εστιάσει στη μείωση του κόστους στην κουζίνα, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές sous vide.

Η μείωση του κόστους στην κουζίνα, είναι ένα θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο, τόσο τους chef όσο και τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης.

Ο Chef θα παρουσιάσει τεχνικές, με τις οποίες μειώνεται το κόστος χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα του φαγητού, στα a la carte εστιατόρια.

 

Συγκεκριμένα θα εστιάσει στα παρακάτω:

  • Διαχείριση των προϊόντων , ώστε να έχουμε τη μικρότερη δυνατή απώλεια
  • Έλεγχος μεριδοποίησης με το sous vide
  • Έλεγχος της αποθήκης τροφίμων
  • Εναλλαγή τροφίμων σε κουζίνα a la carte
  • 100% χρήση των προϊόντων
  • Δημιουργική χρήση των υλικών και παρουσίαση νέων πιάτων

 

Λίγα λόγια για τον Chef

Ο Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης αποφοίτησε από το CIA (Culinary Institute of America) και στη συνέχεια παρακολούθησε με επιτυχία το Stage Program της σχολής Alain Ducasse για τη μεσογειακή κουζίνα και τα Master Classes, της θρυλικής σχολής Ritz Escoffier Paris, για τη γαλλική κουζίνα.  Είναι ένας από τους πλέον έμπειρους επαγγελματίες chef, αναγνωρισμένος για την ολοκληρωμένη του γνώση πάνω στη διεθνή κουζίνα, ο οποίος έχει μία καινοτόμο προσέγγιση στο να ορίζει τα στάδια και να προσαρμόζει ιδανικά την εμπειρία του dining. Έχει περάσει από κορυφαία εστιατόρια ανά τον κόσμο, όπως το Plaza Athenee – Alain Ducasse το 2006, το Quique Dacosta το 2010 και το Noma – Rene Redzepi το 2011. Με πάνω από 22 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και παροχή καλού φαγητού, ο Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, απέκτησε την ικανότητα, να προετοιμάζει γαστρονομικά πιάτα τα οποία είναι επηρεασμένα από πολιτισμικά διαφορετικές περιοχές ολόκληρου του πλανήτη.  Επίσης, οι εξειδικευμένες γνώσεις του πάνω στο sous vide, του έδωσαν την ικανότητα να μπορεί να ελέγχει με ακρίβεια το κόστος, έτσι ώστε να προσαρμόσει τις μαγειρικές ικανότητες, σε οποιοδήποτε στυλ κουζίνας.

 

Χαρακτηριστικά Προγράμματος

Διάρκεια Προγράμματος: 3 ημέρες – 18 ώρες εκπαίδευσης

Ώρες Προγράμματος: 10.00 π.μ – 16.00 μ.μ

Τύπος Προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή

Γλώσσα Προγράμματος: Αγγλικά

Κόστος Προγράμματος: 347€ (μόνο συμμετοχή)

 

20% έκπτωση για όλες τις συμμετοχές μέχρι 20 Οκτωβρίου 2016!!! 

 

Degustation Menus

To 5TH PREMIER GASTRONOMY FESTIVAL δεν σταματάει μόνο εδώ.

2 Μοναδικά Degustation Menu θα γίνουν στο εστιατόριο ‘AMVROSIA’.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ALSI SIN from HAKKASAN MYKONOS – Μοντέρνα Καντονέζικη Κουζίνα

Σάββατο 12 Νοεμβρίου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΜΠΟΡΗΣ – EKIES ALL SENSES RESORT – Νέα Ελληνική Κουζίνα

 

Διοργανωτής : Premier Luxury Mountain Resort

Συντονιστής : Gastronomy Essentials

 gastronomy-festival

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες ή συμμετοχές μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Χάρη Χαραλαμπίδη στο gastronomy_essentials@mail.com ή στο 6972444820 ή να κάνετε απευθείας την Αίτησή σας στα link: www.cucina.grhttp://www.premierfoodfestival.com/