Ρεκόρ χρήσης και πανελλαδική πρωτιά για το Seatrac Γλυφάδας!
Πρώτο πανελλαδικά το Seatrac στην παραλία της Γλυφάδας.
ρεκόρ χρήσης, αλλά και πανελλαδική πρωτιά, σημείωσε φέτος το καλοκαίρι η ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία που εγκατέστησε ο Δήμος Γλυφάδας στην παραλία της πόλης.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρία που τοποθέτησε τον πρότυπο μηχανισμό Seatrac, από όλους τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν την θερινή περίοδο στην επικράτεια, τοSeatrac Γλυφάδας προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες. Ειδικότερα, στο τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 1355 χρήσεις. Ο μέσος όρος χρήσεων ήταν περίπου 15 ανά ημέρα, ενώ υπήρξαν μέρες που ο αριθμός χρήσεων ξεπέρασε τις 30.
Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αυτός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Παράλληλα, ο Δήμος Γλυφάδας, δίπλα στο μηχανισμό αυτό τοποθέτησε ειδικό διάδρομο που διασφαλίζει την προσβασιμότητα. Τοποθετήθηκαν, επίσης, ντουζιέρα, κάθισμα για τον συνοδό και ομπρέλες, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.
«Στόχος μας ήταν να μετατρέψουμε την παραλία μας σε μία από τις πλέον φιλικές και φιλόξενες για όλους. Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που εκατοντάδες συμπολίτες μας με αναπηρία μπόρεσαν φέτος το καλοκαίρι να απολαύσουν στη Γλυφάδα το αγαθό του θαλασσινού μπάνιου όλο το καλοκαίρι», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.
«Η Γλυφάδα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και να υποστηρίξουμε την αρμονική συνύπαρξη όλων», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας για τα άτομα με αναπηρίες, Στέλιος Κουρουπάκης.
Το Seatrac κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια. Πρόκειται για μη μόνιμη εγκατάσταση και δεν απαιτήθηκε καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετήθηκε. Επομένως, μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.