Η Πολιτική Προστασία Δήμου Γλυφάδας και η φωτιά στο κτίριο της Εφορίας [photos]

|| ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ||

Στις 8 Οκτωβρίου το βράδυ περίπου στις 9:30 μμ ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο υπόγειο του κτιρίου της Εφορίας Γλυφάδας, όπως γνωρίζουμε ήδη οι περισσότεροι.

 

“Η ενημέρωση που είχαμε ήταν από τον ασύρματο και τους γείτονες και φίλους Αιξωνείς που με ανησυχία μας ειδοποίησαν για το συμβάν”, μάς ενημερώνει ο εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γλυφάδας, Στέλιος Θεοδοσόπουλος και τονίζει:

“Η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας ήταν άμεση μετά την ανακοίνωση του συμβάντος και  στο σημείο έφτασαν επανδρωμένα με διμελές πλήρωμα ένα κατασβεστικό Δ τύπου δέκα τόνων, ένα υδροφόρο δέκα τόνων, ένα κατασβεστικό Β τύπου και δύο Α τύπου κατασβεστικά της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας και  εφτά εθελοντές της Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Γλυφάδας.”

Την   οργάνωση της όλης επιχείρησης είχε  ο 8ος Πυροσβεστικός Σταθμός υπό  την  επίβλεψη του κου Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής κου Κ. Γιόβα και ο συντονισμός της βοήθειας σε υλικά, μέσα, εθελοντές και  αδιάλειπτη παροχή νερού με τα οχήματα της Πολιτικής προστασίας, είχε ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Έχοντας συνολικά τροφοδοτήσει τα κατασβεστικά του Πυροσβεστικού Σώματος με 145 περίπου τόνους νερού, το τελευταίο όχημα της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, έφυγε στις 7:00 περίπου το πρωί της επομένης μέρας!

Η πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας ενεργοποίησε και τον μηχανισμό της αυτοψίας του κτιρίου για την μακροσκοπική σε πρώτη φάση εξέταση της καταστάσεώς του, διότι το κτίριο είναι επισκέψιμο από πλήθος ανθρώπων καθημερινά, λόγω της Εφορίας που εδρεύει εντός αυτού.

 Έτσι, σε κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου και του Δημοσίου εφοδίασε μέσα ατομικής προστασίας και τους βοήθησε στο έργο τους στην  είσοδό τους στο υπόγειο και την ασφαλή  διεξαγωγή της έρευνάς τους.