Μέχρι το καλοκαίρι το μεγαλύτερο κομμάτι της αθηναϊκής Ριβιέρας που αντιστοιχεί στη Γλυφάδα θα παραδοθεί με την νέα μορφή του στους πολίτες.

 

Φραγή στις παρατυπίες και κάθε είδους παρανομίας του παρελθόντος που εμπόδιζαν για χρόνια την ποιοτική αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας έχει βάλει ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου και τα έργα πλέον βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο.

“Μέχρι το καλοκαίρι το μεγαλύτερο κομμάτι της αθηναϊκής Ριβιέρας που αντιστοιχεί στη Γλυφάδα θα παραδοθεί με την νέα μορφή του στους πολίτες” υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του δήμου Γλυφάδας συμμετέχοντας σε μια τηλεοπτική καταγραφή της ακτογραμμής που πραγματοποίησε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με Drone , με σκάφος μέσω θαλάσσης και επίγειες λήψεις.

Ο κ Γιώργος Παπανικολάου μάλιστα δεν μασάει τα λόγια του για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο δήμος στο δύσκολο εγχείρημα να μπει τάξη δίπλα από τον αιγιαλό από σύνθετα γραφειοκρατικά προβλήματα, αλλά και από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ημέρας και κυρίως νύχτας που κυριαρχούσαν στο παρελθόν.

 

“Ήταν πάντα ο διακαής πόθος της πόλης μας να αναλάβουμε εμείς τη διαχείριση του παραλιακού μετώπου, φαίνεται αυτονόητο αλλά δεν το είχαμε αυτό. Άλλοι κρατικοί φορείς είχαν αρμοδιότητα για το παραλιακό μας μέτωπο με αποτέλεσμα, στο παρελθόν η Γλυφάδα όπως λένε οι παλαιότεροι να μην μπορεί να βάλει ούτε μια ντουζιέρα νόμιμα στην παραλία. Τώρα το καταφέραμε αυτό και πλέον είμαστε στην τελική ευθεία για να αναπλάσουμε με ολιστικό τρόπο το παραλιακό μας μέτωπο” .

Θα επισκεφθούμε με το δήμαρχο τα σημεία ανάπλασης και μέσω της μακέτας προσομοιάζουμε την εικόνα που θα πάρει η ακτογραμμή από τη στροφή της λεωφόρου Ποσειδώνος προς την παραλία μέχρι τα Αστέρια.

– Καινούργιος πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος, καινούργια γήπεδα και χώροι άθλησης, χώροι αναψυχής για τα παιδιά, χώροι για κοινωφελείς δραστηριότητες, κοινόχρηστοι χώροι, ανοιχτοί και ελεύθεροι χώροι για τους πολίτες.

“Αυτό δηλαδή που είναι το όραμα μας λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γλυφάδας, είναι μια ανοικτή ελεύθερη παραλία για όλους, ένα παραλιακό μέτωπο που θα μπορούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, να το χαιρόμαστε”.

 

source: thetoc.gr