Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας στην Θεσσαλία. Τρεις ακόμη αγνοούνται, ενώ σε εξέλιξη είναι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών

Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας “Ιανός” στην Θεσσαλία, ενώ οι εικόνες από Καρδίτσα και τα χωριά της Περιφέρειας αποκαλύπτουν το μέγεθος της θεομηνίας.

Τα ξημερώματα εντοπίστηκε νεκρή μία ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα. Το σπίτι της ήταν ανάστατο με τα έπιπλα πεσμένα από τα νερά που μπήκαν ορμητικά σε αυτό. Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν από την νεκροψία-νεκροτομή, καθώς η στάθμη δεν φαίνεται να ήταν τέτοια που να έχει προκαλέσει πνιγμό και εξετάζεται ως πιθανότητα να έχασε την ζωή της από παθολογικά αίτια που προκλήθηκαν από τις πολύ έντονες και επικίνδυνες στιγμές με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη.

Ο δεύτερος νεκρός εντοπίστηκε πίσω από το Νοσοκομείο της περιοχής, από πυροσβέστες.

Πρόκειται για 63χρονο βοσκό, αλβανικής καταγωγής, για τον οποίο ο γιος του είχε δηλώσει στην Πυροσβεστική ότι ίσως να ήταν αγνοούμενος καθώς δεν ήταν σίγουρος ότι είχε καταφέρει να γυρίσει στο σπίτι του.

Δυστυχώς οι φόβοι του βγήκαν αληθινοί αφού εντοπίστηκε η σορός του, που όπως φαίνεται είχε παρασυρθεί από χείμαρρο.

 

Έρευνες για τους αγνοούμενους

Την ίδια ώρα, τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Πρόκειται για μία γυναίκα στο Μουζάκι που φέρεται να έχει παρασυρθεί με το αυτοκίνητό της, με τουθς πυροσβέστες να πραγματοποιούν έρευνες στον ποταμό Παμισσό, χωρίς, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα.

Στο χωριό Καστανιά Καρδίτσας, αγνοείται ζευγάρι ηλικιωμένων. Η πρόσβαση έχει αποκοπεί τελείως με τους πυροσβέστες να επιχειρούν να προσεγγίσουν το σημείο. Οι συγχωριανοί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το ζευγάρι, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρρευση της στέγης της οικίας τους.

Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείριση απεγκλωβισμού τριμελούς οικογένειας, με παιδάκι τριών ετών, που έχει εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο στο χωριό Σοφάδες.

Η Πυροσβεστική απέκτησε επικοινωνία μαζί τους, είναι καλά στην υγεία τους αλλά εγκλωβισμένοι. Γίνεται προσπάθεια προσέγγισής τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Γιώργος Λαδόπουλος μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως στο χωριό Σταυρός Φαρσάλων υπάρχουν 30 εγκλωβισμένοι, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να προσεγγίσουν το χωριό.

see more