Πολιτική Προστασία Δήμου Γλυφάδας: Σας καλούμε στην μεγάλη προσπάθεια του καθαρισμού των ακτών μας

Στον χώρο υποδοχής των εθελοντών για τον καθαρισμό του παράκτιου μετώπου, στη δεύτερη μαρίνα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, υποδέχεται τους ενδιαφερόμενους εθελοντές από τις 9:00 έως τις 17:00, τους ενημερώνει και παρέχει τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας.

“Σας καλούμε στη μεγάλη προσπάθεια του καθαρισμού των ακτών μας για να συμβάλλουμε όλοι στην ανάπλαση και αναγέννηση του υγρού-φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου μας. Ελάτε στην δεύτερη παραλία (πρώην Ζέρβα) για να πάρετε ατομικά μέσα προστασίας και οδηγίες από τους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.”

 

Δήμος Γλυφάδας

 

Τώρα που ο πρώτος μεγάλος όγκος πετρελαϊκών αποβλήτων έχει απομακρυνθεί και η παραλία πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά καθώς η θάλασσα βγάζει συνεχώς πετρέλαιο, η συνδρομή εθελοντών είναι πολύτιμη για το δύσκολο αυτό έργο. Η εθελοντική δράση φυσικά θα πραγματοποιείται υπό την αυστηρή καθοδήγηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας και με την παροχή από τον Δήμο του απαραίτητου εξοπλισμού.

 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά:

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση πολλών ανθρώπων, που αυθόρμητα απευθύνονται στο Δήμο μας και ζητούν να βοηθήσουν. Τις πρώτες ημέρες δεν ήταν εφικτό αυτό, γιατί το πετρέλαιο στην ακτή ήταν πολύ και υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να συνδράμει στο έργο καθαρισμού των ακτών, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, με το συντονισμό των αρμόδιων αρχών και με εξοπλισμό που θα παρέχουμε εμείς και φυσικά με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Η θάλασσα θα συνεχίσει να βγάζει διαρκώς στην ακτή πετρέλαιο για τις επόμενες εβδομάδες και πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά. Παρακαλούμε θερμά όποιος επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά να επικοινωνεί με το Δήμο και να μην προσέρχεται κανείς μόνος του στην παραλία, χωρίς δηλαδή πρότερη ενημέρωση».

 

Εσείς δηλώσατε συμμετοχή;

Οι εθελοντές μπορούν να επικοινωνούν είτε στο πενταψήφιο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Γλυφάδας 15464 (καθημερινά 8 π.μ. – 8 μ.μ.) είτε μέσω email στο info@glyfada.gr είτε στην ειδική φόρμα που υπάρχει στο www.glyfada.gr (https://goo.gl/forms/QmGweJsQnQ57QFke2) και να δηλώνουν το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό τους, ώστε να επικοινωνεί μαζί τους η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας, που συντονίζει τη δράση. Και φυσικά για αιτήσεις και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον χώρο υποδοχής των εθελοντών στη δεύτερη μαρίνα, όπου έχει δημιουργηθεί το ανάλογο γραφείο.

 

=> Διαβάστε επίσης:

Στο ραντεβού κατά της ρύπανσης από σήμερα στη Γλυφάδα, οι ομάδες εθελοντών-Εσείς δηλώσατε συμμετοχή; [photos]