Σε αριστεύσαντες μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου τα βραβεία και χρηματικά έπαθλα «Μίκης Θεοδωράκης» που καθιέρωσε η Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην ευγενή άμιλλα, ενθαρρύνουμε με συγκεκριμένα εργαλεία την καλλιτεχνική παιδεία των παιδιών μας»

 

Με την απονομή των βραβείων και χρηματικών επάθλων «Μίκης Θεοδωράκης» στο Μουσικό Σχολείου Αλίμου, συνεχίζεται ο θεσμός που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την στήριξη και επιβράβευση των μαθητών και μαθητριών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής προς τιμήν και του εμβληματικού Έλληνα συνθέτη.

 

Τα βραβεία, που θα απονέμονται κάθε χρόνο στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Λυκείου των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, απονεμήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής στους 3 μαθητές, των τριών τάξεων του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αλίμου που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2020-21. Τα βραβεία συνοδεύτηκαν από χρηματικά έπαθλα, 400 ευρώ στον μαθητή της Ά Λυκείου, 500 ευρώ στον μαθητή της Β΄ Λυκείου και 600 ευρώ στον μαθητή της Γ΄Λυκείου αντίστοιχα.

 

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση o Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αλίμου Ευάγγελος Κοντογιάννης. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρ. Θεοδωρόπουλος, η  Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Παιδείας Χαράλ. Αλεξανδράτος και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαδάκης.

 

Κατά την απονομή των βραβείων στην ειδική εκδήλωση ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

 

«Θέλω να συγχαρώ θερμά τους μαθητές που αρίστευσαν. Πρόκειται για μια επιβράβευση που σκοπό έχει να βοηθήσει το μαθητή να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να κατανοήσει  την αξία της προσπάθειας του και να προσπαθήσει περαιτέρω για μια πορεία γεμάτη αισιοδοξία και όνειρα για το μέλλον.

 

 

Στην Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζουμε ότι τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της επιτελούν ένα πολυεπίπεδο έργο, καθώς μέσα από τα γνωστικά αντικείμενα της Γενικής Παιδείας σε συνδυασμό με την επίδραση της μουσικής και της τέχνης, επιτυγχάνεται μια πολυδιάστατη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνική τους συμπεριφορά και την διέξοδο προς την καλλιτεχνική έκφραση. Σ΄αυτό το πλαίσιο επενδύουμε στην ευγενή άμιλλα και  ενθαρρύνουμε με συγκεκριμένα εργαλεία την καλλιτεχνική παιδεία των παιδιών μας.

Ομολογώ ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αφενός θεσμοθετώντας τα βραβεία «Μίκης Θεοδωράκης» αποδίδουμε την τιμή σε αυτόν τον διαχρονικό έλληνα, αφετέρου προσφέρουμε στα παιδιά μας την συμβολική στήριξη, δίνοντας το μήνυμα ότι σε μια κοινωνία που γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, μπορούν μέσα από την ευεργετική επίδραση της τέχνης, να ισχυροποιήσουν την προσωπικότητά τους, να επιταχύνουν την συναισθηματική τους ωρίμανση και να ενισχύσουν την κοινωνικοποίησή τους. Εύχομαι συγχαρητήρια σε όλους και εις ανώτερα».

 

Υπενθυμίζεται ότι  η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της καθιέρωσης των βραβείων, θα δίνει κάθε χρόνο από ίδιους πόρους, σε κάθε Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο της Αττικής τα οποία είναι 8 στο σύνολο τους, το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ για τη βράβευση 3 μαθητών-μαθητριών, που προήχθησαν ή αποφοίτησαν με τον υψηλότερο βαθμό, σε κάθε μία εκ των τριών (3) τελευταίων τάξεων του κάθε σχολείου (δηλαδή από ένα βραβείο για κάθε τάξη), μαζί με μία αναμνηστική πλακέτα της Περιφέρειας Αττικής.

Για εφέτος, μέχρι στιγμής ήδη έχουν απονεμηθεί τα βραβεία στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία Γέρακα, Πειραιά, Περιστερίου και Αθηνών.

Τα σχολεία στα οποία θα απονέμονται κάθε χρόνο τα βραβεία είναι τα εξής: Μουσικό Σχολείο Αθήνας, Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου, Μουσικό Σχολείο Ιλίου, Μουσικό Σχολείο Πειραιά, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Γέρακα, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Περιστερίου και Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών.