Σε ρυθμούς debate η Συγγρού

ΕΚΛΟΓΕΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

efsyn.gr

Στην πρώτη τηλεμαχία όλων των πολιτικών αρχηγών ποντάρει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης για να πάρει τον αέρα των δημοσκοπήσεων από τον Αλ. Τσίπρα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί μόνος εναντίον όλων.

Στο κόμμα της Συγγρού οργανώνουν την προεκλογική μάχη «ποντάροντας» ότι θα κλείσει και τυπικά το κεφάλαιο της αυτοδυναμίας και θα ενισχυθεί η πρόταση συνεννόησης και συνεργασίας που προβάλλει σε κάθε δημόσια εμφάνισή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Το επιτελείο του Ευάγγ. Μεϊμαράκη ετοιμάζεται πυρετωδώς προσδοκώντας ότι «θα αναδειχθούν τα περιθώρια συγκλίσεων» και κατ’ επέκταση θα αποδυναμωθεί η επιθετική τακτική του Αλ. Τσίπρα ως προς τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης, στο ραδιοφωνικό σταθμό real fm, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης «για να προχωρήσει η χώρα μέσα από μία σταθερότητα πολιτική, που είναι η βασική παράμετρος για να ξεκινήσουμε και πάλι, ώστε να υλοποιήσουμε κάποιες από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, και ταυτόχρονα με την εμπειρία που έχουμε και με την προσπάθεια που θα κάνουμε, να προσπαθήσουμε να γίνουν πιο ήπιες κάποιες αποφάσεις, οι οποίες έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας».

Στρατηγικός στόχος της Ν.Δ. είναι να κερδίσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Οι ψηφοφόροι που δηλώνουν ότι θα απόσχουν από τις εκλογές, σύμφωνα με το «γαλάζιο» εκλογικό επιτελείο, προέρχονται από τον πυρήνα της Αριστεράς και η στάση τους θεωρείται παγιωμένη. Το πρόβλημα κατ’ επέκταση είναι στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα.

Στο επικοινωνιακό πεδίο, η Ν.Δ. επιχειρεί να μεγεθύνει τις πολιτικές ασάφειες του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά στα θέματα αιχμής, την οικονομία και το προσφυγικό.