Ζωντανοί στις μνήμες και τις καρδιές μας! – Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου του 1981 τελέστηκε το Σάββατο (6/2) το μνημόσυνο για τα 21 θύματα της Θύρας 7 παρουσία σύσσωμης της οικογένειας του Ολυμπιακού και χιλιάδων ανθρώπων.

Λένε πως πεθαίνουν μόνο όσοι ξεχνιούνται. Οι 21 της 8ης Φλεβάρη του 1981 λοιπόν είναι «ζωντανοί». Πώς μπορεί, άλλωστε, να έχουν πεθάνει πραγματικά όταν είναι στο μυαλό και την καρδιά εκατομμύρια ανθρώπων;

Ζουν και οδηγούν τους υπόλοιπους στον σωστό ρυθμό των συνθημάτων από την δική τους Θύρα 7, εκεί ψηλά. Η μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού απέδειξε ξανά πως και θυμάται και τιμά αυτούς τους 21.

Τους ανθρώπους που σπεύδοντας να βγουν από τη θύρα 7 του «Γ. Καραϊσκάκης» για να πανηγυρίσουν τον περήφανο θρίαμβο επί της ΑΕΚ, γλίστρησαν στα σκαλοπάτια και μαζί με την ισορροπία έχασαν τόσο πρόωρα και άδικα τη ζωή τους.

Πέρασαν 35 ολόκληρα χρόνια αλλά για την οικογένεια του Θρύλου οι μνήμες δεν έχουν ασθενήσει. Επιβεβαιώθηκε ξανά το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί όπου μαζεύτηκαν ΟΛΟΙ για μία ακόμη χρονιά.

Γύρο από το ματωμένο τουρνικέ με τις τόσες αναμνήσεις τελέστηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο της Θύρας 7. Φώναξαν «παρών» και για τους 21. Και φυσικά τους υπενθύμισαν πως ακόμα κι από ‘κει ψηλά συνεισφέρουν στην κερκίδα.

Η ιαχή «Αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» δόνησε αρκετές φορές την ατμόσφαιρα, η οποία όπως κάθε χρόνο ήταν συγκινησιακά φορτισμένη.

Παρών ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Μιχάλης Κουντούρης, αλλά και αθλητές και προπονητές από τα ναυταθλητικά και «υγρά» σπορ, τις πολεμικές τέχνες αλλά και τις ακαδημίες αφού οι ομάδες βόλεϊ και πόλο είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Εκπροσώπηση υπήρξε και από τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ παρότι επίσης υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Εκεί ήταν και 20 ποδοσφαιρικές σχολές του Ολυμπιακού απ’ όλη την Αττική αλλά και αυτή της Θεσσαλονίκης. Σύσσωμη ήταν και η ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων. Εννοείται πως δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Δήμος Πειραιά με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη.
Εκεί ήταν και μέλη των 21 οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και φυσικά χιλιάδες κόσμου κάθε φύλου και ηλικίας.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και των ομιλιών έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των θυμάτων από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και από τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη. Στο σημείο μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΕΦΟ κ. Κώστας Μπαρμπής και με το γνωστό του προσωπικό στυλ και τον «πύρινο» λόγο συγκίνησε άπαντες.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, διεξήχθη και αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Στον χώρο του Μουσείου του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην εμπορική στοά του «Γ. Καραϊσκάκης» ο κόσμος μπορούσε να πάει να δώσει αίμα για να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από τις 10 το πρωί και ως την ώρα που άρχισε το μνημόσυνο μερικές εκατοντάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν αίμα τιμώντας με έναν ακόμα τρόπο, ΣΠΟΥΔΑΙΟ τρόπο, τη μνήμη όσων χάθηκαν τον Φλεβάρη του 1981.