Σοκ στην Υδρα: Aγριο έγκλημα με θύμα εστιάτορα

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Υδρας έχει προκαλέσει ο θάνατος γνωστού εστιάτορα του νησιού, όταν Γεωργιανοί ληστές εισέβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι του.
Σοκ στην τοπική κοινωνία της Υδρας έχει προκαλέσει ο θάνατος γνωστού εστιάτορα του νησιού, όταν Γεωργιανοί ληστές εισέβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι του, φίμωσαν και έδεσαν τον ίδιο και τη σύζυγο του, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι και εξαφανίστηκαν. Η 56χρονη συζυγος του Χριστίνα Μερτζάνη κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία.

Ο 67χρονος Μανώλης Οικονόμου άφησε την τελευταία του πνοή και οι αστυνομικοί εξετάζουν αν βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τους ληστές εισβολείς ή κατέληξε από παθολογικά αίτια λόγω της πίεσης.

Το χρονικό του τρόμου

Ο Μανώλης Οικονόμου, μαζί με την 56χρονη σύζυγό του Χριστίνα Μερτζάνη, έκλεισαν  το εστιατόριο  που βρίσκεται στην Ξερή Ελιά και επέστρεψαν σπίτι τους. Οπως η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς, μέχρι τις 02:15 μιλούσαν με το σύζυγο της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια του διώροφου σπιτιού τους.

Γύρω στις 2:30 οι ληστές μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού, πρώτα πήγαν στο δωμάτιο που βρισκόταν η σύζυγος του άτυχου 67χρονου και αφού την ανάγκασαν να πιει υπνωτικό την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα, την φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια. Στις 5 τα ξημερώματα η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες είναι Γεωργιανοί και ήδη έχει προσαγάγει στο τμήμα τέσσερις με πέντε Γεωργιανούς που περιφέρονταν περίεργα στο λιμάνι και έψαχναν στις 5:30 θαλάσσιο ταξί για να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα και τη Γλυφάδα. 

source


///