Σοκ με τον θάνατο 16χρονης στη Γλυφάδα – Γιατί αποκλείεται, από την οικογένεια, το σενάριο της αυτοκτονίας

|| ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ||

Γιατί αποκλείεται, από την οικογένεια, το σενάριο της αυτοκτονίας. Πού εστιάζουν οι Αρχές για τα αίτια του φριχτού θανάτου της μαθήτριας.

Κρεμασμένη από το μαντήλι της στην ντουλάπα του δωματίου της εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μία μαθήτρια 16 ετών.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την καθηγήτρια που της έκανε ιδιαίτερα μαθήματα να χτύπησε την πόρτα κι όταν το παιδί δεν της απάντησε να ειδοποίησε τους γονείς του.

Κι αν ο τρόπος με τον οποίο πέθανε η έφηβη μπορεί να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσουν αν ο θάνατός της προήλθε από το γνωστό παγκοσμίως διαδικτυακό παιχνίδι «choking game».

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, που έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια, ο παίκτης δένεται στο λαιμό μέχρι να ζαλιστεί.

Το κινητό και το laptot της μαθήτριας έχουν κατασχεθεί και ερευνώνται, για να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για παίκτρια του φριχτού αυτού παιχνιδιού ή για αυτοκτονία, μιας και η κοπέλα ήταν γενικά χαρούμενη και δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα.

source: ant1news.gr – photo αρχείου

 

Τι είναι το choking game:

Το “παιχνίδι” αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αποκαλείται στο εξωτερικό “choking game”, δηλαδή “παιχνίδι ασφυξίας” ή αλλιώς, “παιχνίδι λιποθυμίας”.

Στο συγκεκριμένο “παιχνίδι” κάποιος θεωρείται ότι λαμβάνει μέρος είτε μετά από πρόκληση κάποιου τρίτου, είτε από περιέργεια για την αίσθηση μιας κατάστασης λιποθυμίας ή ημιλιποθυμίας ή ακόμα και μια εμπειρία πολύ κοντινή στον θάνατο. Επίσης, υπάρχει μια πεποίθηση ότι προκαλεί μια αίσθηση ευφορίας.

Οι αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον να παίξει αυτό το παιχνίδι διαφέρουν από τα κίνητρα για την ερωτική ασφυξία, καθώς το παιχνίδι της ασφυξίας παίζεται συνήθως από εφήβους και παιδιά που θέλουν να βιώσουν κατάσταση μέθης χωρίς να λάβουν ναρκωτικές ουσίες.

Η αίσθηση αυτή μπορεί να προκληθεί έπειτα από υποξία ή αλλιώς έλλειψη οξυγόνωσης του εγκεφάλου. Αυτό προκαλείται με δύο τρόπους: είτε με τον στραγγαλισμό, είτε με την επιτηδευμένη αύξηση του ρυθμού της αναπνοής με απότομη παύση της αναπνοής, που στην πορεία επιφέρει αντίστοιχα αποτελέσματα.

Μια έρευνα σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας στον Καναδά, βρήκε το 2008 ότι περισσότεροι από 79.000 φοιτητές στο Οντάριο είχαν δοκιμάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αντίστοιχη έρευνα στο Οχάιο το 2006, είχε βρει ότι είχαν δοκιμάσει το παιχνίδι το 11% σε ηλικίες 12-18 και το 19% σε ηλικίες 17-18.