Σωματοποίηση ψυχο-ενεργειακών προβλημάτων

Μάς ενημερώνει ο φυσιοθεραπευτής Λάμπρος Αθανασόπουλος (Πτυχιούχος φυσιοθεραπευτής του Πανεπιστημίου της Ρώμης με εξειδίκευση στην μέθοδο Ορθοστατικής Mezieres).

 

ΑθανασόπουλοςΠολλοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να επιλύουν μόνοι τους τις εσωτερικές τους συγκρούσεις. Τα χρόνια άλυτα εσωτερικά προβλήματα συσσωρεύονται: τύψεις, πίκρες, πίεση από όσα νόμιζες ότι όφειλες να ολοκληρώσεις και ποτέ ο χρόνος δεν ήταν αρκετός. Κι όσα δεν μπορεί να τακτοποιήσει η λογική ή μια πνευματικά αγωνιζόμενη ψυχή καταλήγουν αφιλτράριστα στο σώμα και το αρρωσταίνουν.

Στην πολύ φορτισμένη εποχή που ζούμε είναι αυξημένοι οι παράγοντες που προκαλούν άγχος και στρες: Ανεργία, αυξημένη πίεση στον χώρο εργασίας, αυξημένες οικονομικές επιβαρύνσεις, αλλά και έκτακτες δυσάρεστες καταστάσεις όπως ένα ατύχημα, ένας θάνατος στην οικογένεια, ένας χωρισμός, μια μετακόμιση…

Το πίσω μέρος του σώματός μας αποθηκεύει πολλές υποσυνείδητες σκέψεις και συναισθήματα. Είναι η κρυψώνα των ερωτήσεων και των προβλημάτων / θεμάτων τα οποία αποφεύγουμε, ή δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Θα μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει με «χωματερή» για τα πράγματα, τα οποία δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε. Μεταξύ των ώμων, πάνω στους ώμους και στους μύες κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης είναι αποθηκευμένος θυμός και φόβος.

Η μέθοδος Ορθοστατικής Mezieres στην οποία ειδικεύομαι  είναι κάτι παραπάνω από μια μέθοδο Κινησιοθεραπείας, ασχολείται με την αναπνοή, με την γείωση, με μπλοκαρισμένα συναισθήματα.

Πίσω μέρος του κεφαλιού

Περισυλλογισμός, σκέψη, νόηση, νους, λογική

Αυχένας Ξεροκεφαλιά

Δελτοειδής μυς

Αυτοπεποίθηση, δύναμη, απόφαση, σκέψη πίσω από απόφαση και πράξη, θέληση

 ΠλάτηΥποσυνείδειτα άγχη, συναισθήματα – σχετίζονται ανάλογα με το ύψος με το ανάλογο μπροστινό chakra.(π.χ. Περιοχή λαιμού: αυτοπεποίθηση, ταπείνωση, σχέδια, ελευθερία, έκφραση)

Σπονδυλική στήλη

Υποστήριξη στην ζωή, Στάση ζωής, ελαστικότητα

Άνω πλάτη

Πίσω μέρος της καρδιάς (σχετίζεται με την θέληση) / Αγάπη – της άνω καρδιάς.

Μεταξύ των φτερών κάθεται καταπιεσμένος θυμός, ο οποίος οφείλεται σε μη ανταποδομένη αγάπη, αίσθηση ότι δεν τον αγαπάει κανείς.

Παραγωγικές ιδέες, πράξεις, ελευθερία στην κίνηση.

Συχνά πηγάζει πολύ έντονος πονοκέφαλος από αυτό το σημείο – ένδειξη ότι πρέπει να ακούμε τι λέει η καρδιά μας και τα συναισθήματα μας και να πράττουμε σύμφωνα με αυτά, γιατί στην λύση του προβλήματος δεν χωράει η λογική. Η λογική είναι αυτή που καταστρέφει την καρδιά και την κάνει να υποφέρει – άκου την καρδιά σου!!!

  • Δεξιά

έλλειψη πίστης και εμπιστοσύνης

  • Αριστερά

θυμός

Μέση πίσω μέρος ηλιακού πλέγματος

Οι στόχοι μας και τα εμπόδια που νιώθουμε να υπάρχουν, ή που προκαλούμε στον εαυτό μας, έχοντας έλλειψη εμπιστοσύνης για την επιτυχία των στόχων μας. Διστακτικότητα με αποτέλεσμα την αφαίρεση συγκέντρωσης στον στόχο και την επιτυχία, φλυαρία για την απόκρυψη έλλειψης εμπιστοσύνης, ενοχές

Κάτω Πλάτη

Ένωση μεταξύ κίνησης του κάτω σώματος και του θώρακα. Αποθηκεύονται ενοχές, οι οποίες προέρχονται από το ηλιακό πλέγμα (κυρίως στους άντρες) σχετικά με την επαγγελματική αποτυχία και την ακόλουθη ανάγκη για σεξουαλική επιβεβαίωση σαν αντικατάσταση. Έτσι εγκλωβίζεται η ενέργεια στο ιερό chakra, κατά την προσπάθεια γείωσης των θεμάτων, μπλοκάροντάς το και δημιουργώντας σεξουαλική ανικανότητα, η υπερβολική σεξουαλική διάθεση. Για το λόγο ότι το άτομο πλέον λειτουργεί σχεδόν μόνο με τα κάτω ενεργειακά κέντρα, το κατώτερο εαυτό, η καρδιά πλήττει και το πρόσωπο  προσπαθεί με λάθος τρόπο να βρει αγάπη και προσωπική επιβεβαίωση.

Στις γυναίκες συμβαίνει το ίδιο, μόνο που μπλέκεται περισσότερο η ανάγκη της ασφάλειας, παρά της επιβεβαίωσης του εαυτού. Το επακόλουθο της όλης κατάστασης στις γυναίκες αντανακλάται στις ενοχικές σεξουαλικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να πλήττεται η καρδιά και η αυτοπεποίθηση ακόμα παραπάνω.

Και στα δύο φύλα μια τέτοια συμπεριφορά οδηγεί σε ανισορροπίες στην γείωση και μέσω αυτού έλλειψη εμπιστοσύνης με αποτέλεσμα την αύξηση της πιθανότητας για αποτυχία των σχεδίων. Η αντιμετώπιση της κατάστασης μπορεί να επιτευχθεί πέρα από θετικές δηλώσεις και με αποτοξίνωση, τόσο στην διατροφή, όσο και με αποτοξίνωση από τοξικούς ανθρώπους και συμπεριφορές, για να μπορέσει το άτομο να «γεμίσει μπαταρίες» και να ανυψώσει την ιδιοσυχνότητα του και να δει το Θέμα του από μια άλλη οπτική γωνία, έτσι ώστε η λύση του προβλήματος να εμφανιστεί μπροστά του και να είναι εφικτή η απελευθέρωση της κατάστασης.

3 δάχτυλα πάνω από το ιερό Οστό

Ικανότητα για λήψη αποφάσεων

 

Ιερό Οστό

Πίσω μέρος του τσάκρα της σεξουαλικότητας, προσωπική ελευθερία, οικονομικό άγχος, ισχυρογνωμοσύνη

Νεφροί

«κάθισμα» της ζωτικής ενέργειας, συντροφικότητα, σχέση με τον σύντροφο –  με τον εαυτό, θυμός για τον εαυτό και τον σύντροφο, ιδιαίτερα όταν έχει κάνει κάποιος κάτι το οποίο κατά βάθος δεν το θέλει.

 

  • Αριστερόςνεφρός σχετικός με αρσενικό πρόσωπο
  • Δεξιός νεφρός σχετικός με θηλυκό πρόσωπο

Κήλη πηκτοειδούς πυρήνα (Δισκοκήλη)

 

Το άτομο νιώθει προδομένο από την Ζωή

 

Κόκκυγας

Ανυπομονησία, ισχυρογνωμοσύνη

 

Γλουτιαίος Μυς

Εξουσία. Μπλοκαρίσματα, τα οποία οφείλονται στην εκβιασμένη επικράτηση καταστάσεων και στο ότι δεν αφήνονται θέματα, καταστάσεις, πρόσωπα και συναισθήματα ελεύθερα να φύγουν.

Ισχιακό Νεύρο

Θέματα, όπως λουμπάγκο θέλουν να δείξουν στο άτομο ότι παρακούει τις ανάγκες τις Ψυχής

Γάμπες

Ετοιμότητα για δράση.

Σχετίζονται με το κεφάλι. Με Ενεργειακό μασάζ μπορούν να αντιμετωπιστούν θέματα στο κεφάλι.

Φτέρνες

Προσφέρουν σταθερότητα, ισορροπία.

Αντίσταση, αλλά και φρένο για καταστάσεις και άτομα.

Σπρώχνει  κάτι, το οποίο δεν κινείται;

Φρενάρει μια κατάσταση;

Θέλει να την φρενάρει εκεί που υπάρχει ροή;

 

Βιβλιογραφία

Μεταφράσεις από Louise Hay και Paula Horan, άγνωστου συγγραφέα

 

GLYFADA METROPOLITANS

Ευχαριστούμε τον κ. Αθανασόπουλο για τις πληροφορίες.

 

 

Click στο πράσινο κουμπί παρακάτω

και δείτε χρήσιμες συμβουλές και λύσεις

για τα προβλήματα υγείας που σας απασχολούν:

Ο ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ