Σώθηκε η γατούλα που πυροβόλησαν 4 φορές με αεροβόλο στην Άνω Γλυφάδα

Τέσσερα σφαιρίδια από αεροβόλο, αφαίρεσε στις 7 Οκτωβρίου ο κτηνίατρος Α. Κ. από το κορμί της αδέσποτης γάτας, την οποία του πήγε για να στειρώσει κάτοικος της περιοχής, η οποία φροντίζει και άλλες γατούλες στην  Άνω Γλυφάδα.

Η γατούλα αναρρώνει

Ο κτηνίατρος σε αυτή την επέμβαση ρουτίνας, διαπίστωσε ότι το ζώο είχε πυροβοληθεί τέσσερις φορές και τα μολυβένια σφαιρίδια του αεροβόλου είχαν μολύνει την περιοχή των ωοθηκών, επομένως, η ψιψίνα σύντομα θα πέθαινε μόλις η πληγή -που ήταν γεμάτη πύον- έσκαγε μέσα της.

GataAnoGlyfadaAerovolo10-2015-3

Το συγκεκριμένο ζωάκι στάθηκε τυχερό, σε αντίθεση με αρκετές άλλες που βρήκαν -στην ίδια περιοχή- φρικτό θάνατο από φόλες.

Η ψιψίνα, που ζει στην περιοχή πέριξ των οδών Κνωσού και Μυστρά, αν και έγινε ζωντανός στόχος, τελικά στάθηκε τυχερή όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Παρασκευοπούλου, όμως τις τελευταίες μέρες στην Άνω Γλυφάδα πολλές αδέσποτες και μη γατούλες, βρήκαν φρικτό θάνατο από φόλες.

…και στη Γλυφάδα λοιπόν, συμβαίνουν εις βάρος των ζώων εγκλήματα, όπως άλλωστε και σε όλη την Ελλάδα. Είναι γνωστό, ότι η κακοποίηση των ζώων ως εγκληματική συμπεριφορά είναι αταξικό φαινόμενο και δεν σχετίζεται με την οικονομική επιφάνεια του δράστη, την καταγωγή, τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία ή το επάγγελμα. Είναι θέμα παιδείας, η οποία από τον τόπο μας όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, μάλλον απουσιάζει.