Στ. Κουρουπάκης: Φέτος το seatrac αναβαθμίστηκε

Οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα θα μπορούν και φέτος να απολαμβάνουν το κολύμπι τους όπως όλοι μας, καθώς το seatrac είναι ξανά στη θέση του στην 3η παραλία Γλυφάδας και μάλιστα με ντουζιέρα και φωτισμό. Ο Εντεταλμένος για ΑμεΑ δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Κουρουπάκης, μάς μιλάει για αυτό!

isagogika

|| Επανεγκατάσταση SEATRAC ||

Ξέρουμε πως οι κρατικές κοινωνικές δομές  όσον αφορά τα άτομα με αναπηρία είναι υποτυπώδεις, όμως για μια ακόμη φορά θα εξαίρω  την ευαισθητοποίηση και στήριξη του Δήμου Γλυφάδας και ειδικά του Δημάρχου κ. Γ. Παπανικολάου, απέναντι στους ευπαθείς συνανθρώπους μας, κάτι που είναι δεδομένο κρίνοντας από τα θετικά σχόλια που αποκομίσαμε την περσινή χρονιά για τον μηχανισμό του seatrac.

Γράφτηκε ότι η παραλία της Γλυφάδας αποτέλεσε με αξιόπιστα κριτήρια, την ιδανική περίπτωση εγκατάστασης seatrac. (τα κριτήρια αναφέρονταν στη χρησιμοποίηση της ράμπας σε ευρεία κλίμακα –από όλο και περισσότερους  και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- τη συνεχή προσπάθεια που γίνονταν ώστε να μην υπονομευθεί η ένταξή της στη ζωή της παραλίας).

Συνετέλεσε πολύ και το ότι  καταφέραμε να υλοποιήσουμε και τις απαραίτητες συμπληρωματικές υποδομές (θέσεις στάθμευσης, διάδρομος, τουαλέτες κλπ).

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

photos αρχείου Γm

||Φέτος το seatrac αναβαθμίστηκε: προστέθηκε ντουζιέρα και φωτισμός  και μπορεί να είναι λειτουργικό και για βραδινό μπάνιο||

 

Με την επανεγκατάσταση του μηχανισμού της ανεμπόδιστης πρόσβασης στη θάλασσα των ατόμων με αναπηρία, συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες. Να υιοθετούμε αυτό το βήμα συνύπαρξης με το γενικό πληθυσμό, ένα βήμα με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας, της αρνητικής στάσης, η οποία δεν είναι πάντα από κακή πρόθεση, όσο διαχείρησης και εξοικείωσης με το διαφορετικό. Άς μην παραβλέπουμε πως ιδιαίτερα οι νεαρές ηλικίες μπορούν να γίνουν σωστοί αποδέκτες, όταν  μπείς στη διαδικασία να τους εξηγείς, και να ευαισθητοποιούνται αφού δεν έχουν εγκλωβιστεί σε κοινωνικά στερεότυπα.

Θέλω να  προτρέψω τους  συνανθρώπους μου με αναπηρία, με τη δυνατότητα που τους δίνουμε, να διεκδικήσουν οι ίδιοι το δικαίωμα στη ζωή τους και να βιώσουν αυτή την απελευθέρωση που σου προσφέρει το κολύμπι, αυτή η επαφή με το νερό.

Γιατι είμαστε όλοι άνθρωποι ζωντανοί κι έχουμε όλοι πολλά να δώσουμε διεκδικώντας τα αυτονόητα για τον εαυτό μας.

Χαίρομαι  για την ικανοποίηση που εκφράζουν οι συνάνθρωποί μου και τη θεωρώ  κίνητρο και δέσμευση για περισσότερη δουλειά.

Για να αποδώσει κάτι, ο,τιδήποτε, δεν πρέπει να αφήνεται στη τύχη του, αλλά να το φέρνουμε εις πέρας με επιμονή, καταβάλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.

Θέλω να πιστεύω πως η Γλυφάδα θα μπει στον χάρτη κάθε ατόμου με αναπηρία, ως επιλέξιμος προορισμός, για να γίνεται εφαλτήριο, μέσο  για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη μας, χωρίς να παραβλέπουμε βέβαια την ανάγκη   σχεδιασμού και άλλων δράσεων και υποδομών.

Πολλές  ευχαριστίες στον κ. Ιγνάτιο Φωτίου και την ομάδα της TOBEA για την πολύτιμη συμβολή τους και τους συγχαίρω για τη βράβευσή τους στην κατηγορία “ΙΝΝΟVATION” (καινοτομία) των European Business Awards.

 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 Όλοι σε μια κοινότητα ίση, διαφορετική, αλληλέγγυα.

isagogika-end

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Nα υπενθυμίσουμε εδώ, ότι το σύστημα Seatrac απευθύνεται σε άτομα προχωρημένης ηλικίας ή με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νευρομυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς, τετραπληγικούς, ασθενείς της νόσου του Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας, κ.ά.

 

||> Διαβάστε επίσης:

Πρωτοποριακός μηχανισμός για ΑΜΕΑ και μυϊκούς τραυματισμούς στο δημοτικό κολυμβητήριο Γλυφάδας

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ