Τα συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας δούλευαν τις τελευταίες ώρες προκειμένου να διατηρήσουν το βασικό οδικό δίκτυο καθαρό.

«Ασπρη» ημέρα είδαν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου. Το πρώτο φως, την Τρίτη, επιφύλασσε… χιονισμένο τοπίο καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας χιόνισε έντονα σε αρκετές περιοχές.

Η εικόνα της Πεντέλης τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης

Τα συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας δούλευαν τις τελευταίες ώρες προκειμένου να διατηρήσουν το βασικό οδικό δίκτυο καθαρό.

Χιονισμένο τοπίο και στην Αρκαδία

Ωστόσο οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις πρώτες πρωινές ώρες δημιούργησαν παγετό και δυσκόλεψαν, σε πολλές περιπτώσεις, το έργο των οδηγών, αλλά και των πεζών.

Εύβοια: Χιόνισε ακόμα και στην παραλία!


real.gr-ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥΔΗΣ by realmedialive

 

Κηφισίας

Η Λεωφόρος Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου

 

Συγγρού

Λευκό τοπίο και στο κτήμα Συγγρού

Στην Αττική λόγω χιονοπτώσεων και παγετού παραμένει κλειστός ο δρόμος από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο της Πάρνηθας, η περιφερειακή οδός που οδηγεί από την Πεντέλη στη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου, η Λεωφόρος Χασιάς-Δερβενοχωρίων στο ύψος της Μονής Κλειστών και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια, καθώς και η επαρχιακή οδός Ψάθας – Δερβενοχωριών στο ρεύμα προς Βίλια & Πόρτο Γερμανό.

Παράλληλα απαγορεύεται η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

 

Κοσμοσυρροή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -3 έως 10 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -2 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 6 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί. Την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Χώροι αστέγων λόγω κακοκαιρίας στο δήμο Πειραιά

Ακούστε αναλυτικά τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ώρες:

VIDEO-ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ by realmedialiv

 

source: real.gr