Στην παραλία της Γλυφάδας θα κυματίζει η Γαλάζια Σημαία! (photos)

Σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου φιλοξενείται η φετινή εκδήλωση αναγγελίας των βραβευμένων με τη γαλάζια σημαία ακτών και μαρίνων για το 2017, από το πρωί στις 9:30 στη Γλυφάδα, καθώς η πόλη μας είναι υποψήφια για τη γαλάζια σημαία! Όπως ενημερώνει τους πολίτες ο Δήμαρχος Γλυφάδας από το προφίλ του, “επί μήνες γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος για την ποιότητα των νερών μας και για όλες τις απαραίτητες υποδομές που έπρεπε να έχει κάθε παραλία για να πάρει τη γαλάζια σημαία: Καθαριότητα, ναυαγοσώστες, κάδοι απορριμμάτων, σωστή σήμανση, χημικές τουαλέτες κι ένα σωρό ακόμα προϋποθέσεις.” Απόψε το βράδυ ελπίζουμε η παραλία μας να βραβευτεί για πρώτη φορά με γαλάζια σημαία και η αγωνία όλων είναι μεγάλη.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας και πραγματοποιείται σε δύο μέρη. Το πρωί, 9:30-12:00, έγιναν στην παραλία της Γλυφάδας (δίπλα στην 3η μαρίνα), βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Γαλάζια Σημαία: Καθαρές και ασφαλείς ακτές» για μαθητές Δημοτικών σχολείων της περιοχής. Στη συνέχεια ακολούθησε για τους παρευρισκόμενους μαθητές επίδειξη ναυαγοσωστικής από την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

 

Το απόγευμα,  στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκδήλωση αναγγελίας στο  Γκολφ Γλυφάδας (Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα), με εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο των αρμόδιων Υπουργείων και φορέων του τουριστικού κλάδου.

Η εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς φέτος το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα. Επίσης, το 2017 έχει χαρακτηρισθεί από το Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι των Μέσων Επικοινωνίας θα μπορούν να παραλάβουν την Ανακοίνωση Τύπου, καθώς και όλο το συνοδευτικό υλικό, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (κατάλογος των βραβευμένων ακτών και μαρινών, αφίσα με τον χάρτη της Ελλάδος όπου παρουσιάζονται οι βραβευμένες ακτές και μαρίνες, στατιστικοί πίνακες με ανάλυση των αποτελεσμάτων, φωτογραφίες κλπ.).

Σύντομα περισσότερα.