Στο Δαφνί η 22χρονη Μαρία – Τι δηλώνει η δικηγόρος της

«Αυτή τη στιγμή το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η υγεία της Μαρίας, η οποία είναι ιδιαίτερα κλονισμένη. Η κοπέλα δεν κρατείται, είναι ελεύθερη, ωστόσο χρειάζεται ψυχιατρική παρακολούθηση γιατί έχει κλονιστεί η ψυχική της υγεία μετά από όλα αυτά τα περιστατικά. Η Μαρία ήταν ακόμη ένα θύμα bullying στα ελληνικά σχολεία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsit η δικηγόρος της 22χρονης, Γιάννα Παναγιοπούλου.

«Ευτυχώς που το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχε την τραγική κατάληξη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι συνθήκες που αντιμετώπισε την οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Ήρθε στο σημείο να επιτεθεί γιατί δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση, δεν άντεχε άλλο να είναι το θύμα αυτών των τραγικών συμπεριφορών που υπάρχουν στα περισσότερα σχολεία της χώρας», πρόσθεσε η κα. Παναγοπούλου.

«Ήθελα να τις τραυματίσω και όχι να τις σκοτώσω, να βάλω φρένο ήταν ο μόνος τρόπος σε όλα αυτά που περνούσα μαρτυρικά και υπομονετικά κάθε μέρα στη Σχολή», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία, όπως μας ενημέρωσε η δικηγόρος της, κατά τη διάρκεια της απολογίας της στον Εισαγγελέα. «Η κατάστασή της ήταν τραγική. Έκλαιγε καθόλη τη διάρκεια της απολογίας της”, δήλωσε η δικηγόρος της.

Να τονίσουμε πως στη δίκη ο εισαγγελέας αφού λάβει το πόρισμα των ειδικών γιατρών θα αποφασίσει εάν η κοπέλα θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη ή αν θα χρειαστεί να νοσηλευτεί σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Κατηγορείται για πρόκληση επικινδυνων σωματικών βλαβών τετελεσμένων σε απόπειρα και κατ΄εξακολουθηση, για οπλοχρησία και οπλοφορία.

«Από τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο για να προστατεύσουμε την Μαρία και θα διαπιστωθεί αν θα παραμείνει ή όχι στο Δαφνί», προσθέτει η δικηγόρος της.

source

GLYFADA METROPOLITANS