Στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας εισέβαλαν αντιεξουσιαστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 30 αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Γλυφάδας νωρίτερα.
Η ομάδα κινήθηκε ενάντια στο δημοτικό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής, Σωτήρη Βοργιά, με λεκτική επίθεση. «Ήρθαμε αποφασισμένοι να μη σε ακουμπήσουμε. Θα σε αντιμετωπίσουμε πολιτικά. Είσαι φασίστας, ρουφιάνος, ψεύτης και βλάκας», λέει χαρακτηριστικά ένας από τους συγκεντρωμένους αντιεξουσιαστές.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης ζήτησε από τα όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, να καταδικάσουν το συμβάν:

«Η ελεύθερη έκφραση θέσεων και απόψεων αποτελεί το θεμελιώδες συστατικό της δημοκρατίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «H προάσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης θέσεων και απόψεων αποτελεί τη θεμελιώδη υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη. Γι αυτό και οφείλουμε όλοι να σταθούμε το ύψος των περιστάσεων και, με αφορμή το σημερινό συμβάν, να καταδικάσουμε απερίφραστα τη βία, από όπου και αν προέρχεται. Σε μια δημοκρατία η διαφωνία και η αντιπαράθεση απόψεων αποτελούν τα στοιχεία που την προάγουν. Αντιθέτως, οι πρακτικές βίας και προπηλακισμών είναι αυτές που την υπονομεύουν και -εν τέλει- την απειλούν».

Για σκηνές βίας έκανε λόγο ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου:

«Δεν νομίζω ότι έχουμε το παραμικρό περιθώριο μετά από μία τέτοια βίαιη διακοπή της συλλογικής και δημοκρατικής διαδικασίας της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου να μην υπάρξει ένας σχολιασμός. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό σεβόμενοι την ιστορία αυτού του οργάνου και βεβαίως να μην δώσουμε το δικαίωμα να συμβεί και στο μέλλον κάτι αντίστοιχο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό που συνέβη ήταν κάτι ακραίο. Το ότι υπάρχει ακραία συμπεριφορά από εκείνους που υποστηρίζουν το ναζισμό, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακραία συμπεριφορά και από την άλλη κατεύθυνση».

Δείτε το βίντεο του vimaonline:

source

GLYFADA METROPOLITANS