Συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη, οδηγός φορτηγού για παράνομη μεταφορά 17 αλλοδαπών

|| ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ||

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν έπειτα από καταδίωξη 66χρονο ημεδαπό, ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες στις 03-12-2018, στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν σήμα στάθμευσης σε Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε ο 66χρονος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία ανέπτυξε ταχύτητα, συνεχίζοντας την πορεία του. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα ακινητοποιήθηκε στην οδό Λαγκαδά και συνελήφθη ο οδηγός του.

Έπειτα από έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δεκαεπτά (17) αλλοδαπών, που επέβαιναν στο παραπάνω όχημα και οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη Χώρα από περιοχή του Νομού Έβρου, έχοντας ως τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη, ενώ για τη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.