Το πιο νόστιμο Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα στο γιορτινό τραπέζι, με πολλές συνταγές από την Chef Μαίρη Παναγάκου! Έως και των Θεοφανείων, όλα όσα θα θέλατε να μαγειρέψετε, για τους αγαπημένους σας, στη σελίδα “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ” του Γλυφάδα metropolitans.

Υλικά

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ μαργαρίνη
300 γρ τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας
2 αυγά
1 κρόκο αυγού, για το άλειμμα
αλάτι και λευκό πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

1. Ανακατεύετε καλά το αλεύρι με την μαργαρίνη. Προσθέτετε τα αυγά, το τυρί, το αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά.
2. Ανοίγετε την ζύμη σε χοντρά φύλλα και με ένα κρασοπότηρο κόβετε στρογγυλά πιτάκια.
3. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί την λαμαρίνα του φούρνου σας, τοποθετείτε τα τυροπιτάκια, τα αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, στους 170ο, μέχρι να ροδίσουν.

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου, για τις πληροφορίες.

 

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

 

Διαβάστε επίσης:

Μαίρη Παναγάκου: Πώς θα φτιάξουμε Χριστόψωμο