Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές.

 

Υλικά

450 γρ αμύγδαλα
450 γρ ζάχαρη
600 γρ φύλλο κρούστας
250 γρ βούτυρο λιωμένο
6 αυγά
1 βανίλια

almonds
Τρόπος παρασκευής

1. Βράζετε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα χτυπάτε στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Αναμειγνύετε τα αμύγδαλα με την ζάχαρη και προσθέτετε την βανίλια και τα αυγά. Ανακατεύετε καλά.
2. Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες, τις βουτυρώνετε ανά μία και τοποθετείτε στην άκρη 1 κ γλ από το μείγμα.
3. Διπλώνετε το φύλλο σε τρίγωνα (όπως τυλίγετε τα τυροπιτάκια) και τα ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο, μέχρι να ροδίσουν, για 40′-50′.
Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου, για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas Bay Bungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

 

follow us on twitter