Τελετή έναρξης των εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού – Εγκαίνια για το εμβληματικό έργο

Ιστορική η σημερινή μέρα, που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών στο χώρο του πρώην αεροδρομίου. Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των Υπουργών Άδωνη Γεωργιάδη, Χρήστου Σταϊκούρα και Λίνας Μενδώνη, των Υφυπουργών Νίκου Παπαθανάση και Δημήτρη Οικονόμου, καθώς και των Δημάρχων Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών για την μετατροπή του πρώην αεροδρομίου στο μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Μεσογείου. “Ουσιαστικά τραβάμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν. Ο τόπος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης”, τόνισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τους δημάρχους των τριών όμορων δήμων “που έβαλαν τη δική τους πινελιά για τη δημιουργία αυτού του έργου”.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου

“Για όλους εμάς που ζήσαμε επί χρόνια τα αεροπλάνα να ξεκινούν την προσγείωση πάνω από τα σπίτια μας.

Για όλους εμάς που ζήσαμε την εγκατάλειψη που ακολούθησε το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου το 2001.

Για όλους εμάς που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα!

Καλό ξεκίνημα ευχόμαστε από καρδιάς στο μεγάλο έργο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που εγκαινιάστηκε το πρωί παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ένα έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της νότιας Αττικής, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια αυτή, με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας και πνεύμα γόνιμο και εποικοδομητικό, για την ισόρροπη ανάπτυξη όλης της περιοχής και τη δημιουργία μιας αληθινής Αττικής Ριβιέρας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.