“Θαλάσσια Επιβίωση” την Κυριακή στη Γλυφάδα! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα (photos)

|| Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 8-9 Οκτωβρίου 2016 ||

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων και τη συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντικής Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Γλυφάδας, των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  και των Διασωστών  Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., υποστήριξε τη διεξαγωγή διήμερου «Σχολείου»  με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου της θαλάσσιας επιβίωσης σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Η εγκατάλειψη με ασφαλή τρόπο αεροσκάφους ή πλοίου και η επιβίβαση σε σωστικές λέμβους, η  χρήση σωστικών μέσων και υλικών, καθώς και η επιβίωση σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης ήταν μέρος του σεμιναρίου και των ασκήσεων στο Γλυφαδιώτικο θαλάσσιο περιβάλλον όπου οι εθελοντές έδωσαν το παρόν και συνεργάστηκαν οι εμπλεκόμενες ομάδες μεταξύ τους.

“Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό”, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας σε όλους τους παρευρισκόμενους, “μιας και πρώτη φορά τέτοιο πρόγραμμα ξεφεύγει από τα αυστηρά υπηρεσιακά πρωτόκολλα  και μεταδίδεται για εκπαίδευση σε  εθελοντές της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας.”

Εμείς να προσθέσουμε εδώ ότι η άσκηση αυτή έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί, με πρώτον να βουτάει στη θάλασσα τον Αντιδήμαρχο Εσόδων – Διοικητικού – Πολιτικής Προστασίας, Στέλιο Θεοδοσόπουλο και Πρόεδρο της εθελοντικής δασοπροστασίας – πυρόσβεσης και τους εθελοντές.

isagogika

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτές της Σ.Ε.Θ.Ε. για το μεράκι, τον επαγγελματικό τρόπο διδασκαλίας και εφαρμογής και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διέθεσαν καθώς και το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων που διοργάνωσαν αυτό το ενδιαφέρον σχολείο, τους Σαμαρείτες και ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ., όπως επίσης και το προεδρείο του Α.Ο. Ποσειδών που μας φιλοξένησε στην αίθουσά του. Όσον αφορά στην Εθελοντική Δασοπροστασία – Πυρόσβεση Γλυφάδας, ήταν άλλη μια ευκαιρία για γνώσεις και εμπειρία που προστίθενται στις πολλές και ποικίλες εκπαιδεύσεις στις οποίες έχει υποβληθεί, ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο κύκλο σπουδών στο ευρύ αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, συναντήσαμε τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων Γεώργιο Τσιπριάνη, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμο Γλυφάδας που έδωσε την άδεια να διεξαχθεί η άσκηση “Θαλάσσια Επιβίωση” στην πρώτη μαρίνα Γλυφάδας.

isagogika-end

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

|> Διαβάστε επίσης:

1η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ στην Α΄μαρίνα Γλυφάδας! [photos]