Ο άνδρας είναι 21χρονος Λευκορώσος οδηγός φορτηγού – «Πείτε μου ότι ζω» οι πρώτες του λέξεις στους διασώστες -Ανέβηκαν στο πλοίο δύο πυροσβέστες -Στους 11 οι αγνοούμενοι στο φλεγόμενο πλοίο, το οποίο ρυμουλκείται προς το λιμάνι της Κασσιόπης

Ένας Λευκορώσος επιβάτης βρέθηκε ζωντανός στην πρύμνη του φλεγόμενου Euroferry Olympia, αναπτερώνοντας τις ελπίδες ότι θα βρεθούν ζωντανοί και οι υπόλοιποι 11 αγνοούμενοι. Ο άνδρας εντοπίστηκε στην αριστερή πλευρά της πρύμνης.

Πρόκειται για τον 21χρονο Kiryl Kirylenka , οδηγό του υπ’ αριθμό κυκλοφορίας LOU 338 φορτηγού. «Πείτε μου ότι είμαι ζωντανός» η πρώτες λέξεις που είπε στους διασώστες.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αναπτέρωσε τις ελπίδες για τον εντοπισμό και των άλλων ανθρώπων που βρίσκονται στη λίστα των αγνοουμένων.

Ο Λευκορώσος επιβάτης εντοπίστηκε σε ένα σημείο το οποίο τα συνεργεία φρόντιζαν να ψύχουν συνεχώς. Ο ίδιος φέρεται να ανέβηκε μόνος στο κατάστρωμα και από εκεί τα συνεργεία τον κατέβασαν. Στο πλοίο ανέβηκαν δύο πυροσβέστες και ακολουθούν αντίστροφα την πορεία του διασωθέντος για να φτάσουν στο σημείο από το οποίο αυτός ξεκίνησε. Και αυτό διότι ο 21χρονος είπε πως άκουγε φωνές από άλλους εγκλωβισμένους.

Να σημειώσουμε πως το πλοίο έχει πάρει μια κλίση 3-4 μοιρών αλλά δεν κινδυνεύει.