Τι δώρο έκανε ο Πούτιν στον Τσίπρα

Μεγάλης αξίας και ιδιαίτερης σημασίας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, που επικαλείται κυβερνητική πηγή, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε δώρο στο Αλέξη Τσίπρα την εικόνα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, την οποία είχαν κλέψει οι Ναζί από το μοναστήρι της Σπάρτης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το Ria Novosti «δώρισαν την εικόνα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποία είχε κλαπεί κατά τη διάρκεια της κατοχής από τη Μονή της Σπάρτης από τον αξιωματικό των Ναζί Φρίντριχ Βίλχελμ Μίλερ».
Ο Μίλερ έγινε γνωστός ως ο «χασάπης της Κρήτης». Είναι ο Γερμανός διοικητής της Κρήτης, που είχε διατάξει τη σφαγή στη Βιάννο τον Σεπτέμβριο του 1943. Το 1945 ο Μίλερ ο οποίος διοικούσε την 4η στρατιά του Χίτλερ στο Ανατολικό Μέτωπο συνελήφθη από τον Κόκκινο Στρατό. Το 1946, ο «χασάπης της Κρήτης» δικάστηκε από ελληνικό δικαστήριο στην Αθήνα και καταδικάστηκε εις θάνατον στις 9 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Εκτελέστηκε στην Κρήτη στις 20 Μαΐου του 1947 στην επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Η Ρωσία είχε αγοράσει την εικόνα από τους συγγενείς του για να τη δωρίσει στο Ελληνικό κράτος.

Φωτογραφία ΑΠΕ – EPA

source

GLYFADA METROPOLITANS