Τι θα αλλάξει στο Facebook άμεσα

Οι πρώτες δύο αλλαγές θα επηρεάσσουν την εμφάνιση της ροής των νέων, δηλαδή το news feed, τις επόμενες ημέρες. Τα δύο στοιχαία αυτά είναι και από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της ροής και αλλάζουν εμφάνιση σίγουρα προς το καλύτερο.

Σύμφωνα με sites του εξωτερικού που ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας, η εμφάνιση της σελίδας του Facebook ανασχεδιάζεται και τα πρώτα που θα αλλάξουν, είναι η εικόνα προφίλ των χρηστών αλλά και το κουμπί του like. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η εικόνα προφίλ θα έχει πλέον στρογγυλή και όχι τετράγωνη όψη ενώ το like θα γίνει μεγαλύτερο, ώστε να μπορούν οι χρήστες να το πατούν πιο εύκολα. Το γνωστό χεράκι επιδοκιμασίας του like θα έχει, επίσης, λευκό χρώμα. Παρατηρούμε άλλωστε ήδη, ότι σε αρκετές σελίδες ή και προφίλ, ότι έχει αρχίσει να εφαρμόζεται.

Σε δεύτερη φάση θα γίνει αναβάθμιση των σχολίων, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να ξεχωρίσουν με μια ματιά ποια είναι τα άμεσα σχόλια – απαντήσεις στο αρχικό ποστ. Ενώ θα αλλάξουν και οι γραμματοσειρές για να είναι πιο ευανάγνωστες και θα αυξηθεί το contrast των χρωμάτων για να είναι πιο “ξεκούραστη” η οθόνη. Ειδικά αυτό με τα fonts, κρίνουμε και εμείς ότι ήταν απολύτως αναγκαίο πλέον.

Όπως και με το κουμπί του like, όλα τα εικονίδια θα γίνουν μεγαλύτερα για να είναι ευκολότερα στο πάτημα, διότι μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και μέλη του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου και όχι μόνο, θα οποία έχουν προβλήματα όρασης.

Επίσης, στο preview των συνδέσμων, οι χρήστες θα βλέπουν περισσότερες λεπτομέρειες, προτού πατήσουν τελικά το link. Σημαντικό.

Οι αλλαγές αυτές θα είναι ορατές όταν ο χρήστης μπαίνει από υπολογιστή, όσο και όταν μπαίνει από κινητή συσκευή (smartphone, tablet κ.λ.π.)