Την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού – Αργυρούπολης έλαβε το Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης Κωνσταντάτου για το έτος 2017

Το Τεχνικό Πρόγραμμα που αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία της διοίκησης ενός Δήμου είναι παράλληλα και ο καθρέφτης κάθε διοίκησης για τον τρόπο που προγραμματίζει και ενεργεί για την υλοποίησή του.

Με εγγεγραμμένα έργα ύψους 10,5 εκ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων με ήδη εγκεκριμμένες χρηματοδοτήσεις, είτε από την Περιφέρεια, είτε από άλλους φορείς του Δημοσίου, το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 αποτελεί πραγματικά ένα εντυπωσιακό επίτευγμα της σημερινής διοίκησης, αφού όταν παρέλαβε το δήμο  αυτό περιοριζόταν σε έργα ύψους μόλις 600.000 ευρώ. 

Γιάννης Κωνσταντάτος“Η εκτόξευση του προϋπολογισμού του Τεχνικού Προγράμματος δεν είναι τίποτα άλλο παρά αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών, σωστής προετοιμασίας των υπηρεσιών του Δήμου μας και επίμονου, τεκμηριωμένου και επικοδομητικού διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς τόσο της Περιφέρειας όσο και της Κυβέρνησης προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις” τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος. 

“Το ποσόν των 10,3 εκατ. ευρώ που εγγράφεται στο Τεχνικό μας Πρόγραμμα δεν αποτελεί απλά ρεκόρ υπό τις συνθήκες κρίσης και οικονομικής ασφυξίας στη χώρα, αλλά αποτελεί κάτι πολύ εντυπωσιακό.Είναι ένα αισιόδοξο Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο αποκαλύπτει το μέγεθος της ανάπτυξης του Δήμου μας. Περιλαμβάνει έργα πολύ σημαντικά για το Δήμο μας όπως η ανάπλαση του Πάρκου της οδού Αφροδίτης, ύψους 3 εκ. ευρώ, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Ελληνικό, ασφαλτοστρώσεις 38 οδών στο Ελληνικό και 12 στην Αργυρούπολη ύψους 1 εκ., αναπλάσεις σχολικών προαυλίων, ανακατασκευή πεζοδρομίων, το αντιπλημμυρικό στο Ελληνικό  κ.ά.Το Τεχνικό Πρόγραμμα, του 2017 μπορεί να χαρακτηριστεί ως Τεχνικό Πρόγραμμα του Ελληνικού αφού κατά το 65% αφορά σε έργα που θα γίνουν εκεί. 

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό θα πρέπει να πω ότι έχουμε καθυστερήσει, όχι με υπαιτιότητα δική μας και των υπηρεσιών μας. Το ποσόν του ενός εκατομμυρίου που μας καταλογίσθηκε για οφειλές του παρελθόντος, ανατρέπει τα δεδομένα και μας αναγκάζει να προσαρμόσουμε ανάλογα ορισμένα ποσά, ούτως ώστε αυτός να είναι ισοσκελισμένος. 

Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως, το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 είναι ένα αισιόδοξο Τεχνικό Πρόγραμμα, και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τους φορείς του Δημοσίου για τη συνεργασία που είχαμε.  Δεν ήταν μία εύκολη συνεργασία, όμως διεκδικήσαμε ήρεμα και με πολύ συζήτηση και τεκμηριωμένες προτάσεις καταφέραμε να εγγράψουμε στο χαρτί όλα τα έργα που θα υλοποιήσουμε μέσα στο 2017″.