Το ανέκδοτο Τσίπρα και οι χιουμοριστικές αιχμές Μεϊμαράκη

Την καλή προσωπική χημεία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς που διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, φαίνεται να επιβεβαιώνουν οι στιγμές χιούμορ που είχαν μεταξύ του ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη ζωηρή και έντονη αντιπαράθεση στη διάρχεια του χθεσινού debate, παρόλο που οι ιδίοι τη χαρακτήρισαν απλά πολιτικό πολιτισμό.

Κατά τον μεταξύ τους διάλογο στον πρώτο γύρο της αντιπαράθεσης που αφορούσε στην εσωτερική πολιτική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας του είπε ένα… ανέκδοτο.

«Μου θυμίζετε το ανέκδοτο με τον μεθυσμένο που έχει πιει τρία μπουκάλια ουίσκι και μετά πίνει ένα σφηνάκι. Ξυπνάει την άλλη μέρα στο νοσοκομείο και λέει “αυτό το σφηνάκι με κατέστρεψε”», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Εσείς πέντε χρόνια τώρα δημιουργήσατε συνθήκες αποεπένδυσης και καταστροφής. Και για όλα φταίμε εμείς που κυβερνήσαμε έξι μήνες;».

Απαντώντας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε: «Έχω και γω ένα ανέκδοτο, αλλά δεν θα το πω για να μην τελειώσει ο χρόνος. Θα πω όμως ότι ο κ. Τσίπρας μάλλον τα έχει μπερδέψει».

Το debate συνεχιστήκε κανονικά, αλλά κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του, η κάμερα εμφάνιζε… ισοϋψείς τους δύο «μονομάχους», ενώ δεν έλειψαν και τα πλάνα που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε… πιο ψηλός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τον… ψηλότερο Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος, λίγο πριν από το δεύτερο διαφημιστικό διάλειμμα, έριξε το «καρφί» του: «Επειδή βλέπω τον κ. Τσίπρα πιο ψηλό, ειδοποιήστε τον σκηνοθέτη. Ξέρετε πόση ώρα το παρακολουθώ;», είπε. Το θέμα είχε και συνέχεια, αφού κάποια στιγμή ο Β. Μεϊμαράκης… χαμήλωσε, για να δείξει τη διαφορά… ύψους που τον χωρίζει από τον Αλ. Τσίπρα…

Το γεγονός σχολίασε, επιστρέφοντας στο στούντιο, μετά το διάλειμμα, και ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν: «Τι έγινε παιδιά, με ψηλώσανε;». Λίγο αργότερα ο Β. Μεϊμαράκης είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «κάναμε και λίγο χιούμορ», και εκείνος του απάντησε: «Ξέρω ότι έκανες πλάκα»…

Επεισοδιακή ήταν και η χειραψία αντάλλαξαν, λίγα λεπτά πριν αρχίσει το ντιμπέιτ. Οι δύο αρχηγοί μπήκαν στο στούντιο, χαιρέτησαν τους δημοσιογράφους και πήραν ο καθένας τη θέση του, ακολουθώντας τις οδηγίες των τεχνικών. Κάποια στιγμή, οι φωτογράφοι τούς ζήτησαν να ανταλλάξουν χειραψία, και ενώ ο Β. Μεϊμαράκης άπλωσε το χέρι του, ο Αλ. Τσίπρας δεν κατάφερε να το… σφίξει, αφού αμφότεροι ήταν «καλωδιωμένοι», γεγονός που δυσκόλευε τις κινήσεις τους. Τελικά, κατάφεραν να δώσουν τα χέρια, και μάλιστα η χειραψία συνοδεύτηκε με χαμόγελα…

Τσίπρας

© Provided by έθνος.gr

source: έθνος.gr