Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας, σάς εύχεται Καλό και Δημιουργικό Μήνα και με αφορμή το καινούριο ξεκίνημα για την ακαδημαϊκή μας χρονιά, σας ενημερώνει για τις τρέχουσες δράσεις του:

– 1 ομάδα γονέων β΄ κύκλος με στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των γονιών σε δεξιότητες που χρειάζονται σήμερα για το μεγάλωμα των παιδιών τους.
– Σεμινάρια σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Γλυφάδας, μετά από αίτημά τους, με θέματα που απασχολούν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς όπως όρια, επικοινωνία, διαφορετικότητα, σχολικός εκφοβισμός, εξαρτήσεις κ.α.
– Σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, που πραγματοποιούνται ανά 15θήμερο στο χώρο του Κέντρου, με συγκεκριμένη θεματολογία κάθε φορά.
– Πρόγραμμα παράλληλης παρέμβασης μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, αλλά και από το δημοτικό στο γυμνάσιο σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς σε δημοτικά σχολεία της Γλυφάδας έπειτα από αίτημά τους.
– Παρεμβάσεις σε γυμνάσια με στόχο την εκπαίδευση στη πρόληψη από εξαρτήσεις, θέματα εφηβείας αλλά και σχολικό εκφοβισμό.
– Επαγγελματικό προσανατολισμό σε Λύκεια και ΕΠΑΛ, με στόχο την καλύτερη διαχείριση του άγχους των εφήβων, γονιών και εκπαιδευτικών μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις.
– Συμβουλευτική έπειτα από αίτημα για ατομικές συναντήσεις.

Υπεύθυνες των παραπάνω δράσεων είναι η κα Χαρατσίδου Μελίνα, κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και η κα Καραντάνα Ελευθερία, κοινωνική ανθρωπολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.
Για κάθε νέα δράση θα ενημερώνεστε μέσω facebook ή επικοινωνώντας με το Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας στο τηλ.: 210-9601364.