«Το μέλλον για τις συναυλίες και τα φεστιβάλ και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά, φαίνεται ζοφερό», επισημαίνουν οι μουσικοί σε ανοιχτή επιστολή προς τον Βρετανό υπουργό Πολιτισμού.

Βρετανία: Τη στήριξη της κυβέρνησης στον καιρό της πανδημίας ζητούν οι μουσικοί

Με ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού της Βρετανίας Oliver Dowden, περίπου 1.500 μουσικοί –ανάμεσά τους ο  Paul McCartney, ο Ed Sheeran, οι Rolling Stones οι Coldplay και άλλοι- ένωσαν τις φωνές του ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση να στηρίξει τη βιομηχανία των ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας.

«Το μέλλον για τις συναυλίες και τα φεστιβάλ και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά, φαίνεται ζοφερό». «Μέχρι να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα, που πιθανότατα θα γίνει -το νωρίτερο- το 2021, η κυβερνητική υποστήριξη θα έχει ζωτική σημασία για την αποτροπή μαζικών πτωχεύσεων και το τέλος αυτής της παγκόσμιας βιομηχανίας», επισημαίνουν οι μουσικοί στην επιστολή τους, ζητώντας από την κυβέρνηση της Βρετανίας να ορίσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ως προς το πότε μπορούν να ανοίξουν ξανά οι μουσικές σκηνές, αλλά και να προσφέρει στήριξη σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη μουσική βιομηχανία, καθώς και θέσεις εργασίας σε όσους απασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Απαντώντας στους καλλιτέχνες με μήνυμα στο Twitter, o Dowden ανέφερε: «πιέζω σκληρά για αυτές τις ημερομηνίες και για να σας δώσω έναν σαφή χάρτη πορείας». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις για το εκ νέου άνοιγμα των χώρων ζωντανής μουσικής θα είναι δύσκολες, καθώς σχετίζονται με την πορεία των μέτρων για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας (για την προστασία από τον κορονοϊό), που είναι γνωστό ότι έχουν σώσει ζωές.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στη Βρετανία υπολογίζεται στους 55.000, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. H χώρα βρίσκεται πλέον στη διαδικασία σταδιακού ανοίγματος λιανικών καταστημάτων, σχολείων και παμπ.

Στην επιστολή των μουσικών προς τη βρετανική κυβέρνηση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι – το 2019- οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις προσέδωσαν 4,5 δισεκατομμύρια λίρες στη βρετανική οικονομία και στήριξαν 210.000 θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.

 

source: ert.gr/