Βοήθεια!!!  Ο γείτονας νοικιάζει το εξοχικό του…

|UPόψεις + ενδιαφέροντα ||

 

της Βίκυς Αρβανίτη

Απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας Παν/μιου Αθηνών.
Διετέλεσε υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Επιτροπής Αμεα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αντιπρόεδρος του Ιστιοπλοικού Ομίλου Αμεα Sailability Hellas

GLYFADA METROPOLITANS

 

 Εχεις αγαπήσει έναν τόπο, έχεις αξιολογήσει το έμψυχο και άψυχο ‘υλικό’ του, έχεις κάνει μία επένδυση-εξοχικό και έρχεται η ώρα και η στιγμή, καλοκαίρι γάρ, να το απολαύσεις.

Καταφθάνεις ολόχαρος και με τη καλή διάθεση στα ύψη να χαλαρώσεις λίγες μέρες στο νησί σου, στη θάλασσα που λαχταράς όλο τον χειμώνα!

Και ξαφνικά βιώνεις το άλλο πρόσωπο της Κρίσης: Ο Γείτονας νοικιάζει το εξοχικό του.

Σε μια-δυό μέρες ανακαλύπτεις ότι όλη η γειτονιά σου έχει ‘νοικιαστεί’ σε τουρίστες κάθε εθνικότητας. Ούτε ένας παλαιός γείτονας να απευθύνεις την καλημέρα σου, να αστειευτείς, να μεταφέρεις τα νέα της χρονιάς, να διαπιστώσεις  ‘πόσο μεγάλωσε’ το παιδί του, τι εξέλιξη είχε στη δουλειά του, να κολυμπήσεις παρέα…

Αντ’ αυτού, βρίσκεσαι ξένος μεταξύ ξένων στη παραλία που επί δεκαετίες έλιωνες στην ηλιοθεραπεία και εκεί που νομίζεις ότι είδες το πρόσωπο της νέας πραγματικότητας της κρίσης, αρχίζουν  τα προβλήματα.

Πετάγεσαι από το κρεβάτι στου στις 07:00 πμ για να ανακαλύψεις ότι οι κραυγές που διαπερνούν το μέχρι τότε ήσυχο περιβάλλον σου, προέρχονται από το γειτονικό σπίτι, όπου οι  ενοικιαστές και τα τέκνα τους, λουόμενοι στην πισίνα από τα χαράματα, απαξιούν για κάθε τήρηση κοινής ησυχίας.

Μένεις εμβρόντητος όταν βλέπεις τους  ενοικιαστές της επόμενης εβδομάδας να καπνίζουν αμέριμνοι το τσιγαράκι τους και να το πετούν με πλήρη άνεση στο διπλανό γεμάτο ξερά χόρτα οικόπεδο. Τους θερμοπαρακαλείς να μη βάλουν φωτιά σε όλο το νησί και αρχίζεις να εξοπλίζεσαι για κατάσβεση πυρκαγιάς.

Βγαίνεις από τα ρούχα σου όταν επιστρέφοντας από βραδινή έξοδο ανακαλύπτεις ότι λόγω μιας διακοπής ρεύματος στο σπίτι του γείτονα, ο ενοικιαστής θεώρησε πρέπον να αμολήσει ένα ηλεκτρικό καλώδιο- προέκταση στη δική σου εξωτερική πρίζα ώστε να  ηλεκτροδοτήσει  το σπίτι του….

Και φτάνεις στο δυσκολότερο σημείο. Τι κάνεις; Πώς αντιδράς;

Σέβεσαι την ανάγκη του γείτονα να αυξήσει το εισόδημά του, δίνεις τόπο στην οργή χάριν της καλής γειτονίας, χαλάς τη διάθεσή σου και μαζί τις διακοπές σου, αποφασίζεις να νοικιάσεις κι εσύ το εξοχικό σου και “να πάρεις των ομματιών σου”;

Απλά, πενθείς για τις ξέγνοιαστες μέρες των καλοκαιρινών σου διακοπών που έφυγαν ανεπιστρεπτί μαζί με τη χαλαρή εποχή προ Κρίσης και βρίσκεις καταφύγιο στη μόνη εναπομείνασα ‘σταθερά’, τον Ηλιο και τη Θάλασσα.

Καλό Φθινόπωρο!