Βραβείο Bravo in Action για τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πριν από 4,5 χρόνια στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και στις δημόσιες αναφορές ήταν Δήμος παράδειγμα προς αποφυγή’ λόγω της κακής διοίκησής του, και της έλλειψης οράματος.

Σήμερα, μετά από σκληρή δουλειά, αποτελεί ένα δήμο πρότυπο που όχι μόνο έχει βραβευτεί πανελλαδικά για μια σειρά παρεμβάσεις και καινοτομίες, αλλά έχει βελτιώσει θεαματικά την ποιότητα ζωής των δημοτών του με μία σειρά από παρεμβάσεις στην καθημερινότητά του.

Μια ακόμα βράβευση λοιπόν, έλαβε ο δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Το βραβείο Bravo in Action, δόθηκε στον δήμο μας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης BRAVO AWARDS 2018 που υλοποιείται από το QualityNet Foundation, και αφορά στις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει ο δήμος, στα πλαίσια υλοποίησης μιας σημαντικότατης εθελοντικής δράσης.

Το βραβείο αυτό, επισφραγίζει την τετραετή προσήλωση και ευαισθησία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στα θέματα περιβάλλοντος και προστασίας της φύσης. Το όραμα της διοίκησης του δήμου, περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις προστασίας, ανάδειξης και ενίσχυσης του πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου της περιοχής, καθώς και της παραλίας που εντάσσεται στα διοικητικά όριά του δήμου.

Με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης ‘Let’s do it Greece’, αλλά και της δυναμικής παρουσίας του σώματος εθελοντών του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ομάδων πολιτών, συλλόγων, σχολείων, παιδικών σταθμών και περισσότερων από 3.000 συμμετεχόντων, προήχθη το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, καθαρισμός όλου του ορεινού μετώπου του δήμου, της παραλία του Ελληνικού και των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, έγινε αναδάσωση 2.000 δέντρων για την αποκατάσταση των καμμένων εκτάσεων, ανάπλαση του χώρου στους πρόποδες με δημιουργία βοτανόκηπων με 1.000 αρωματικά φυτά, φροντίστηκαν μονοπάτια, και υλοποιήθηκε συμπληρωματική δεντροφύτευση και περιποίηση τραπεζοκαθισμάτων.