Γλέντι άνευ προηγουμένου χτες στη Γλυφάδα μας, με χιλιάδες καρναβαλιστές και θεατές στους δρόμους να χορεύουν στους ρυθμούς της σάμπα, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έπειτα από τρία χρόνια υποχρεωτικής απουσίας.

Το Γλυφαδιώτικο Καρναβάλι χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή, τη σάτιρα, την ανατροπή, την ευρηματικότητα, τη δημιουργία, τη φαντασία, τη χαρά.

 

 

Ευχαριστούμε τον μικρό μας φίλο Ταξιάρχη, για τη φωτογραφία που μάς έστειλλε.

 

“Χορέψαμε, ξεφαντώσαμε, παρελάσαμε! Οι μαθητές με τα πολύχρωμα και πρωτότυπα γκρουπ που έφτιαξαν, αλλά κι οι μεγαλύτεροι που ντύθηκαν με αποκριάτικα και διασκεδάσαμε όλοι με την ψυχή μας. Με χιλιάδες συμμετοχές, ήταν μία από τις μεγαλύτερες καρναβαλικές παρελάσεις που έχουν γίνει ποτέ στη Γλυφάδα, που κατέληξε με αποκριάτικο πάρτυ στην πλατεία Μακεδονίας, με τραγούδια και χορούς. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συνετέλεσαν για μια ακόμα εξαιρετική διοργάνωση”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:

“Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, θα γιορτάσουμε και πάλι μαζί τα Κούλουμα, στη θέση Πατητήρι, στην Άνω Γλυφάδα, στους πρόποδες του Υμηττού, από τις 12 το μεσημέρι, μουσικά και παραδοσιακά! Με το πέταγμα των χαρταετών, με σαρακοστιανά εδέσματα που θα προσφέρουμε σε όλους και με συναυλία με την Κατερίνα Στανίση. Σας περιμένουμε!”

 

 

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρηματοδότηση του Κ.Α.Π.ΠΑ. και του Προέδρου του, Στέλιου Κουρουπάκη. Η μεγάλη μαθητική παρέλαση με τα άρματα που επιμελήθηκε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά ξεκίνησε στις 11:30 από τη συμβολή των οδών Ανθέων και Γούναρη, κινήθηκε επί της Γούναρη και κατέληξε στην πλατεία Μακεδονίας σε ένα πάρτι με ατελείωτο κέφι, χορό και τραγούδι από το συγκρότημα The Swingin’ Cats. Ήταν ένα καρναβάλι που τα είχε όλα. Και ήταν όλα υπέροχα, συντονισμένα με πολλή αγάπη από την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γεωργία Βαμβακερού και την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρία Καράμπελα – Καραβουσάλη, με τη στήριξη του Αντιδημάρχου Παιδείας Μάριου Κασσέρη.

Η πόλη ήταν στολισμένη υπέροχα με σημαιάκια και μάσκες, με την επιμέλεια του Αντιδημάρχου Πόλης και Καθημερινότητας Γιάννη Σκαλτσά και της Αντιδημάρχου Πρασίνου και προστασίας των αδέσποτων ζώων Μαίρης Μηλιαρέση. Όλη η δημοτική αρχή επί ποδός έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, για μια διοργάνωση που θα μείνει αξέχαστη.