Ξεκινάει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Πότε ανοίγει το Taxisnet

|| Τέλος της εβδομάδας, ανοίγουν οι εφαρμογές του Taxisnet για τις δηλώσεις εισοδήματος. ||

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφ. Αλεξιάδη, ξεκινάει τo ερχόμενο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο τη Δευτέρα 21 Μαρτίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

«Την Τρίτη θα κατατεθούν οι τροπολογίες για τα θέματα που εκκρεμούν έτσι ώστε να ανοίξει το σύστημα των δηλώσεων. Την Παρασκευή θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο και οι δηλώσεις θα ανοίξουν μέσα στο Σαββατοκύριακο ή την Δευτέρα (20-21 Μαρτίου).» ανέφερε μιλώντας στο Ε.

Σε ό,τι αφορά στις αποδείξεις για το 2016 ο κ. Αλεξιάδης είχε υποστηρίξει ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τις ζητούν, τονίζοντας ότι «η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων».

«Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή», ξεκαθάριζε ο κ. Αλεξιάδης, λέγοντας επιπλέον ότι η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα επιβληθεί από την πρώτη μέρα εφαρμογής, ούτε σε όλες τις ηλικίες, ούτε σε απομακρυσμένες περιοχές.