Από σήμερα οι εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Οι εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Γλυφάδας για τη χρονιά 2020 – 2021 ξεκινάνε σήμερα.

Τρία σημαντικά νέα δεδομένα υπάρχουν πλέον για τη διαδικασία αυτή.

– Στην πόλη μας για πρώτη χρονιά σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας εγγράφονται πλέον τα παιδιά μας που έχουν γεννηθεί το 2017 και μετά.
Τα παιδιά μας που γεννήθηκαν το 2016 εγγράφονται πλέον υποχρεωτικά στα νηπιαγωγεία της περιοχής τους, καθώς η χρονιά για τα προνήπια είναι στο εξής υποχρεωτική.

Για τον σκοπό αυτό θα λειτουργήσουν στον δήμο μας για πρώτη χρονιά 14 επιπλέον τάξεις στα νηπιαγωγεία.
Λόγω των δραματικών καθυστερήσεων που οφείλονται σε παράγοντες και εγκρίσεις εκτός του δήμου μας, η δημοτική μας αρχή κυριολεκτικά κάνει αγώνα δρόμου για να είναι όλα έτοιμα τη νέα σχολική χρονιά.

– Ένας ακόμη ολοκαίνουργιος, σύγχρονος, πρότυπος βρεφικός σταθμός θα λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά στην περιοχή Καραχάλιου.
Σε επόμενη ενημέρωση θα τον παρουσιάσουμε αναλυτικά.

Παράλληλα, ήδη δρομολογείται η μεταστέγαση του βρεφονηπιακού σταθμού της Ψηλορείτου σε νέα σύγχρονη, πρότυπη εγκατάσταση.

– Οι αιτήσεις για τις εγγραφές από φέτος θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του

www.glyfada.gr/paidikoi

και θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα θα εκδοθεί το συντομότερο δυνατό ανάλογα και με τις ανακοινώσεις για τις εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ (δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη).

“Με όλη μας την αγάπη για τα παιδιά μας, συνεχίζουμε”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

photo αρχείου