Ξεκινούν οι εγγραφές στα Προγράμματα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης 2024

Στις 27 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για τις ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΕΣ και στις 3 Ιουνίου για τις ΠΑΙΧΝΙΔΟΔΙΑΚΟΠΕΣ/ΝΗΠΙΟΔΙΑΚΟΠΕΣ 2024

Στέλιος Μαμαλάκης: “Προτεραιότητα μας η στήριξη των οικογενειών και η δημιουργική απασχόληση πάνω από 2000 παιδιών”

 

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα θερινής δημιουργικής απασχόλησης 2024. Μετά από συστηματικές ενέργειες της Διεύθυνσης Παιδείας, του Τμήματος Αθλητισμού, με το συντονισμό του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ευάγγελου Μπούρη, ξεκινούν οι εγγραφές  για τις ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΕΣ – ΠΑΙΧΝΙΔΟΔΙΑΚΟΠΕΣ/ΝΗΠΙΟΔΙΑΚΟΠΕΣ 2024. Τα προγράμματα θα καλύψουν πάνω από 2000 παιδιά δήμου Αγ. Δημητρίου.

 

Συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα 27-5-2023 και ώρα 19:00, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για τις Αθλοδιακοπές. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι εξάντλησης των θέσεων.
  • Επίσης για την υποβολή αιτήσεων για τις ΠΑΙΧΝΙΔΟΔΙΑΚΟΠΕΣ/ΝΗΠΙΟΔΙΑΚΟΠΕΣ η πλατφόρμα θα είναι ενεργή από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2024 από τις 19:00 και μέχρι την εξάντληση των θέσεων.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης δήλωσε: «Σταθεροί στο στόχο μας για στήριξη της οικογένειας, προσφέρουμε δημιουργική απασχόληση στα παιδιά του Δήμου μας, κατά τις θερινές διακοπές των σχολείων, οργανώνοντας προγράμματα που αφορούν πάνω από 2000 θέσεις. Πρόκειται για τα προγράμματα ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΕΣ και ΠΑΙΧΝΙΔΟΔΙΑΚΟΠΕΣ, που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά της πόλης μας να συμμετέχουν σε μια σειρά από πλούσιες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αθλητισμό, πολύ παιχνίδι, εικαστικά, θαλάσσια μπάνια, αλλά και πολλές εκδρομές πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.   Σταθερά προσανατολισμένοι στην έννοια της συμπερίληψης, θα υλοποιηθούν και πρόγραμμα για παιδιά ΑμεΑ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικές Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου)».

Για την καλύτερη προετοιμασία των γονιών στην υποβολή των αιτήσεων συνιστάται να προβούν στην άμεση συγκέντρωση και ψηφιοποίηση (pdf, jpg, κτλπ ) των δικαιολογητικών τα οποία θα χρειαστεί να ανεβάσουν όταν ανοίξει η πλατφόρμα.

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής:

 

  • Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας.
  • Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ.
  • Ιατρική Βεβαίωση.

 

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Ειδικότερα:

  • Ηλικία παιδιών

Παιχνιδοδιακοπές/ Αθλοδιακοπές: Έτος γέννησης 2012 -2018

Νηπιοδιακοπές: Έτος γέννησης 2018-2019

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

(https://dad.gr/odigies-gia-ti-symmetochi-sta-programmata-athlo-paichnido-diakopes-2024/)