Εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γλυφάδας το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, την Τετάρτη, ψήφισμα για τηνΠρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «στη σημερινή άθλια κατάσταση, δεν αποτελεί φιλολαϊκή απάντηση το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση στην ΠΦΥ, όπως και καμία παραλλαγή που στηρίζεται στη συνύπαρξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα και στην ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών Υγείας».

Όπως επισημαίνεται, ο «νέος κρατικός φορέας ΠΦΥ αποτελεί, όπως άλλωστε και σήμερα, ένα “συνονθύλευμα” μονάδων με τον ιδιωτικό τομέα, τους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία, τους αυτοαπασχολούμενους, τα ιατρεία των δήμων και τις ΜΚΟ που θα παρέχουν υπηρεσίες ΠΦΥ. Μονάδες ασύνδετες μεταξύ τους και σε ανταγωνισμό, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από τον ΕΟΠΥΥ που θα αγοράζει τις υπηρεσίες τους, αλλά και απευθείας από τους ασθενείς».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας διεκδικεί την πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος ΠΦΥ, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Κατά την ψηφοφορία υπήρξαν δύο αποχές.

source: 902.gr/