Το 80% της φλεγμονής στους πνεύμονες που προκαλούν και τα κανονικά τσιγάρα,

προκαλούν και τα ηλεκτρονικά, υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

Αυτό έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα ερευνητικών πειραμάτων που διεξάγονται σε ποντίκια στο πειραματικό χειρουργείο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα της Εταιρείας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος είναι και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών:

«Τα πειράματα γίνονται με την διοχέτευση ατμού στα πειραματόζωα, από 6 διαφορετικά ηλεκτρονικά τσιγάρα από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, όμως, η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί κι έτσι είμαστε ακόμη επιφυλακτικοί, για να μπορέσουμε να δώσουμε στη δημοσιότητα τελικά αποτελέσματα».

 «Τις ακριβείς επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία, θα τις μάθουμε μετά από 100 χρόνια, όσα δηλαδή πέρασαν για να αντιληφθεί η ανθρωπότητα τις βλάβες που προκαλεί και το «παραδοσιακό» κάπνισμα», είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ.Κων/νος Γουργουλιάνης και συμπλήρωσε: « Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελούν μέθοδο διακοπής του καπνίσματος, αλλά ούτε και μέθοδο υποκατάστασης. Είναι κινέζικα προϊόντα, έχουν συνέπειες και είναι απαγορευτικά για την υγεία, ενώ όπως είπε ο κ. Γουργουλιάνης δεν είναι τυχαίο ότι από το 2011 έως το 2012 τριπλασιάστηκε η διαφημιστική καμπάνια για την προώθησή τους».

source:

http://www.invitromagazine.gr/2014/04/14/to-ilektroniko-tsigaro-vlapti-sovara-tous-pnevmones-ipostirizi-i-ellin-pnevmonologiki-eteria-ti-apedixan-ellinika-epistimonika-piramata-se-pontikia/