11 παιδιά ανάμεσα στους 21 νεκρούς από τα νέα ναυάγια σε Ρόδο και Καλόλιμνο

Η έλλειψη ασφαλών περασμάτων και προσφυγικών διαδρόμων, με ευθύνη της κυνικής Ευρ. Ένωσης, σκορπά τον θάνατο καθημερινά στο Αιγαίο: 21 νεκροί, ανάμεσά τους 11 παιδιά, ο ως τώρα απολογισμός των ναυαγίων το βράδυ της Πέμπτης σε Καλόλιμνο και Ρόδο. 11 παιδιά που προστίθενται στα 12 που έχασαν τη ζωή του στο ναυάγιο της Λέσβου την 28η Οκτωβρίου – Περίπου 100 άνθρωποι, όλοι όσοι επέβαιναν σε δύο ξύλινες βάρκες και κινδύνευαν, διασώθηκαν χθες το μεσημέρι ανοικτά της θαλάσσιας περιοχή Γρίδια στη νότια Χίο – Διαδήλωση για να πέσει ο φράχτης του Έβρου το Σάββατο 31/1.

Δεκαοχτώ νεκροί από το ναυάγιο στην Καλόλιμνο το βράδυ της Πέμπτης 29/10, ανάμεσά τους 9 παιδιά, τρεις ακόμα από το ναυάγιο στη Ρόδο, ανάμεσά τους 2 παιδιά: το καθημερινό δελτίο θανάτων από το Αιγαίο δεν έχει τελειωμό.  Δεν έχουν βρεθεί καν άλλοι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στη Λέσβο την 28η Οκτωβρίου, που κόστισε τη ζωή σε 12 παιδιά και 6 ενηλικες. Η απουσία ασφαλών περασμάτων, η αδιαφορία της Ευρ. Ένωσης για τη χάραξη ασφαλών προσφυγικών διόδων από τη Συρία – στον πόλεμο της οποίας έχει άμεση εμπλοκή – , το Αφγανιστάν (επίσης) και τις άλλες χώρες που μαστίζονται από τον πόλεμο και τη φτώχεια, ευθύνεται άμεσα για τη δράση των διακινητών που βρίσκουν έδαφος για γρήγορο πλουτισμό στέλνοντας πλωτά φέρετρα να διαπλεύσουν το Αιγαίο.

Η Ευρ. Ενωση ενδιαφέρεται μόνο να «προστατεύσει» τα σύνορά της, αρνούμενη να δει το προφανές: το προσφυγικό δεν είναι «πρόβλημα», είναι φαινόμενο, ιστορική ανάγκη,  που δεν επιδέχεται στρατιωτικών λύσεων, ούτε ανυψώσεις φραχτών και «ενίσχυση της αστυνόμευσης», που θα οδηγήσει σε νέες τραγωδίες.

Οι στιγμές μετά τη διάσωση στη Λέσβο (παρακάτω η συνεχής ενημέρωση για το προσφυγικό):

source