Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Παλαιό Φάληρο, η τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, στην παραλία του Φλοίσβου, στις 10.45 π.μ., την Τετάρτη 6/1/2016.

Ιδιαίτερη αίγλη στην φετινή τελετή θα δώσει η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά και αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την Πόλη του Παλαιού Φαλήρου.

Στην τελετή, που εδώ και χρόνια αποτελεί την σημαντικότερη λατρευτική εκδήλωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας ενώ την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία της και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά.

Επίσης έχουν κληθεί και θα παραστούν, πρωτοστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ν. Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου και Αργυρούπολης κ.κ. Συμεών, Βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για φέτος καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθεί στην τελετή το κύρος που της αρμόζει και γι΄ αυτό τον λόγο έχουν κληθεί και θα παραστούν αγήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Συστημάτων Οδηγών και Ναυτοπροσκόπων ενώ στον χώρο της τελετής θα καταπλεύσουν περί τα 30 σκάφη των ιστιοπλοϊκών & αλιευτικών ομίλων της Πόλης που θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα στον αγιασμό των υδάτων.